Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni preventiv-informative pe linia consumului de droguri, desfășurate de polițiștii constănțeni

ro

11 Jun, 2022 15:58 1724 Marime text
Imagine de la acțiune, foto: IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității au organizat, vineri, 10 iunie a.c., activităţi de prevenire a consumului de droguri şi reducere a riscurilor asociate consumului acestor substanțe nocive, în cadrul societăților comerciale - cluburi, terase și unități de cazare, informează Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. 

De asemenea, polițilștii au desfășurat şi activităţi de informare a turiștilor cu privire la evenimentele negative în care aceștia pot fi implicați, ca urmare a consumului de droguri. 

Astfel, oamenii legii au discutat cu cetățenii despre faptul că drogurile reprezintă unul dintre cele mai mari pericole pentru tineri, întrucât creează dependenţă, iar această dependență provoacă consumul de droguri compulsiv, cu consecinţe dăunătoare pentru cel dependent şi pentru cei din jurul său.

Scopul acestor acțiuni, care vor continua și în perioada următoare, este acela de a îndruma populaţia, în special tinerii, să adopte un stil de viaţă sănătos, ca alternativă la consumul de droguri, în cadrul programelor de petrecere a timpului liber, şi de a creşte nivelul de informare şi sensibilizare cu privire la aspectele medicale, psihologice şi sociale ale consumului şi dependenţei de droguri, în vederea diminuării stigmatizării şi marginalizării sociale a consumatorilor de droguri, mai precizează sursa citată. 

Totodată, polițiștii constănțeni le urează turiștilor să petreacă o vacanță în siguranță, departe de orice evenimente negative.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii