Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni preventive în școlile din Constanța. Polițiștii instruiesc elevii în cadrul campaniei „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția” (FOTO)

ro

27 Sep, 2024 15:42 149 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
 
  • Activitățile fac parte din campania „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția” și vor continua pe tot parcursul anului școlar.

În această săptămână, polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiști ai Serviciului Siguranță Rutieră Constanța, au desfășurat activități de prevenire, în municipiul Constanța, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Polițiștii au mers în sălile de studiu ale unităților de învățământ, unde i-au întâlnit pe elevi și le-au vorbit despre măsurile de prevenire a victimizării minorilor, a consumului de substanțe interzise și a fenomenului de bullying. Copiilor le-au fost prezentate măsurile de autoprotecție, care trebuie adoptate pentru a nu ajunge în postura de victimă, când se află în colectivitate, precum și în timpul liber.

De asemenea, polițiștii rutieri le-au vorbit elevilor despre regulile de circulație pe care trebuie să le respecte, în calitate de pietoni, dar și despre răspunderea penală în ceea ce privește respectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.

Pentru că siguranța elevilor reprezintă una din prioritățile permanente ale polițiștilor constănțeni, elevii au primit mai multe sfaturi menite a-i ajuta să prevină situațiile neplăcute, în care, uneori, pot deveni victime ale infracțiunilor.

Scopul acestor acțiuni educativ-preventive este creșterea gradului de conștientizare de către părinți, cadre didactice, elevi, precum și la nivel de societate, cu privire la necesitatea asigurării unui climat de siguranță în mediul școlar, prin prevenirea victimizării minorilor.

Activitățile fac parte din campania „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția” și vor continua pe tot parcursul anului școlar, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Polițiștii din Constanța, acțiune de tip ,,Razie” în cartierele CET, Poarta 6 și Viile Noi (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii