Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 11 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitate a polițiștilor în trei școli din municipiul Constanța. Despre ce le-au vorbit copiilor

ro

11 Sep, 2024 14:29 165 Marime text
foto: IPj ConstanțaLa data de 10 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități de prevenire a violenței școlare, în rândul elevilor și cadrelor didactice din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 8, Liceului Tehnologic Ioan N. Roman și Colegiului Național de Arte Regina Maria, din municipiul Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, activitățile fac parte din cadrul Campaniei de prevenire a victimizării minorilor ,,Tăcerea e tot violență, vocea ta e soluția!” și au fost adresate către aproape 250 de beneficiari, atât în cadrul orelor de curs, cât și în afara acestora.

„Pentru că siguranța elevilor reprezintă una din prioritățile permanente ale polițiștilor constănțeni, elevii au primit mai multe sfaturi menite a-i ajuta să prevină situațiile neplăcute, în care, uneori, pot deveni victime ale infracțiunilor. 

Unul dintre obiectivele campaniei este acela de conștientizare a faptului  că lipsa unei reacții reprezintă tot violență. Copiilor trebuie să nu le fie teamă să semnaleze orice caz de bullying care se petrece atât în mediul școlar, cât și online. Totodată, ei nu trebuie să răspundă violenței cu violență, ci să semnaleze astfel de comportamente părinților și cadrelor didactice. 

Scopul acestor activități, derulate în cadrul campaniei de prevenire, este asigurarea unui mediu sigur, primitor și de susținere pentru toți membrii comunității școlare“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

           
De altfel, copiii ar trebui să aibă grijă și la grupurile de prieteni din care fac parte, să învețe să spună „NU” dacă primesc propuneri ce îi pot afecta negativ pe ei sau pe cei din jur și să vorbească întotdeauna cu un adult despre orice situație care îi provoacă o stare de temere.

Polițiștii vor desfășura activități informativ- educative pe tot parcursul anului școlar,  acestea contribuind la creșterea gradului de conștientizare de către părinți, cadre didactice, elevi, precum și la nivel de societate, cu privire la necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar, prin prevenirea victimizării minorilor, prevenirea și combaterea delicvenței juvenile și/sau infracționalității în mediul școlar și a traficului de droguri. 

Citește și: 

Razii ale polițiștilor în județul Constanța. S-au dat amenzi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii