Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitate a pompierilor ISU Constanța la Mangalia și Cernavodă (GALERIE FOTO)

ro

28 Jul, 2024 20:39 221 Marime text
Sursa Galeriei foto: ISU Constanța/FacebookMangalia și Cernavodă sunt cele două locații unde Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța a organizat o amplă acțiune de informare preventivă, învățare și distracție destinată publicului larg, în acest weekend.

Potrivit ISu Constanța, evenimentul a reunit sute de participanți dornici să afle mai multe despre măsurile de siguranță și comportamentul adecvat în situații de urgență.

Ieri și astăzi, specialiștii ISU Dobrogea au susținut ateliere interactive unde au prezentat diverse scenarii de urgență și au explicat pașii esențiali pe care trebuie să îi urmeze cetățenii pentru a se proteja pe ei înșiși și pe cei dragi.
De asemenea, au fost organizate demonstrații practice de prim-ajutor și utilizarea stingătoarelor.

Participanții au avut ocazia să interacționeze cu echipamentele utilizate de pompieri și salvatori, să urce în autospecialele ISU și să afle direct de la profesioniști cum funcționează acestea. Copiii au fost deosebit de încântați de activitățile dedicate lor, care au inclus jocuri educative, concursuri și exerciții practice adaptate vârstei lor.

„Evenimentul a avut un caracter educativ, dar și recreativ, combinând lecțiile de prevenire cu momente de divertisment. Astfel, au fost organizate concursuri, toate menite să atragă un public cât mai divers și să facă informațiile esențiale mai accesibile și ușor de reținut.
Acțiunea s-a bucurat de sprijinul comunității locale și al autorităților, fiind considerată un succes în ceea ce privește creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la importanța măsurilor preventive în situații de urgență“ - au precizat reprezentanții ISU Constanța.

Citește și: 

ISU Constanța- Locul II la etapa zonală a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență - Ediția 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii