Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități comune pentru copiii din centrele de plasament și bătrânii din Căminul pentru persoane vârstnice Constanța

ro

24 Sep, 2019 17:35 1758 Marime text
Uniunea Salvați România (U.S.R.) - filiala județeană Constanța a transmis către D.G.A.S.P.C. Constanța o propunere de proiect privind iniţierea şi desfăşurarea de activităƫi comune ȋntre copiii aflaƫi ȋn centrele de plasament şi seniorii aflaƫi ȋn Căminul pentru persoane vârstnice.

“Propunerea U.S.R. Constanța se înscrie pe linia susținerii și încurajării protecției sociale reale, de integrare socială atât a copiilor instituționalizați, cât și a persoanelor în vârstă“, a declarat Mirela Garip, membru în Biroul Județean al U.S.R. Constanța și inițiatoarea proiectului.

Remus Negoi, președinte al filialei județene U.S.R. Constanța, a declarat:

“Prin propunerea unui astfel de proiect către D.G.A.S.P.C. Constanța, ne dorim atingerea a cel puțin două obiective: Copiii aflați în Centrele de Plasament din orașul Constanța au – mai presus de orice – nevoie de afecțiune, dar și de modele de urmat în viață, persoane care să le ofere un sfat, un zâmbet, o îmbrațișare. Aici, cei mai tineri pot învăța și dezvolta omenia, dar și lucruri despre viață și despre bătrânețe. La rândul lor, vârstnicii din aziluri cunosc sentimentul de izolare socială, care duce adesea la singurătate și depresie, dar și la declinul fizic și mental. Comunicarea seniorilor cu populația puberă și adolescentă le permite celor dintâi să aibă o viață care capătă sens, plină de evenimente.“

Pentru că numărul populației de vârsta a treia este în continuă creștere în Europa, dar și în România, este important să asigurăm creșterea calității vieții lor și diminuarea sentimentului de izolare socială și abandon familial.
 
Prin implicare, sănătatea fizică și mentală a seniorilor se îmbunătățește.
 
Vârstnicii noștri nu vin la cămin să-și aștepte sfârșitul, ei sunt aici pentru a trăi, pentru a se bucura de viața de astăzi și pentru a-i ajuta pe copiii din casele de plasament (care au nevoie de dragoste și repere în viață) să se dezvolte echilibrat emoțional.
 
Copiii orfani au nevoie poate, mai mult decât atenția și grija cuiva, de dragostea necondiționată a acestor bunici.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii