Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Activități de informare și conștientizare a riscurilor consumului de alcool și droguri la volan, desfășurate de specialiștii antidrog din Constanța (GALERIE FOTO)

ro

24 Apr, 2024 11:48 602 Marime text
Sursă foto: Agenția Națională Antidrog
 
  • Marți, 23 aprilie 2024, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Constanța au desfășurat activități de informare a conducătorilor auto în stațiunile din sudul litoralului, cu privire la modificarea legislației ca urmare a aplicării pedepselor în cazul accidentelor mortale provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului, a drogurilor sau care conduc fără permis. 
     
Marți, 23 aprilie 2024, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Constanța au desfășurat activități de informare a conducătorilor auto în stațiunile din sudul litoralului, cu privire la modificarea legislației ca urmare a aplicării pedepselor în cazul accidentelor mortale provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului, a drogurilor sau care conduc fără permis, transmite un comunicat din partea Agenției Națioonale Antidrog. 

Cunoscută sub denumirea de „Legea Anastasia”, Legea nr.  213/2023 aduce modificări, printre altele, la art. 91 din Legea nr. 286/2009 - Codul Penal și introduce un nou alineat: „3 ind. 1 -  nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192, alin. 2 și 3 dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336”.  

Astfel, persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără permis și provoacă un accident de circulație soldat cu decesul victimei  va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei în astfel de cazuri, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Activități de combatere a consumului de droguri în unitățile școlare de nivel gimnazial și liceal din județul Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii