Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:05 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități preventive desfășurate polițiștii din Constanța

ro

17 May, 2024 13:23 633 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
 
  • Campania implică organizarea unor activități preventive, în comunități vulnerabile, cu distribuirea de materiale de informare cu privire la modalitățile prin care comunitatea poate sprijini o persoană aflată într-o situație de violență.
 
În perioada 1 aprilie - 31 decembrie 2024, Poliția Română derulează la nivel național, Campania de prevenire a violenței de gen „Siguranța este un drept al tuturor! - ediția 2024”, inițiată și implementată în parteneriat cu Fundația Sensiblu și Agenția ONU pentru refugiați - UNHCR având ca scop dezvoltarea contribuției Poliției Române la protejarea și promovarea drepturilor persoanelor expuse la riscul violenței de gen, în special persoane refugiate în contextul crizei din Ucraina, prin oferirea de sprijin, informații și resurse, transmite un comunicat din partea Inpsectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Campania implică organizarea unor activități preventive, în comunități vulnerabile, cu distribuirea de materiale de informare cu privire la modalitățile prin care comunitatea poate sprijini o persoană aflată într-o situație de violență. Materialele preventive distribuite, făcând referire și la refugiații din Ucraina, sunt tipărite atât în limba română, cât și în limba ucraineană.
 
În acest context, la data de 15 mai 2024, polițiștii Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității cu sprijinul reprezentanților Fundației Sensiblu Constanța au desfășurat o sesiune de informare pe tema victimizării minorilor, în rândul persoanelor refugiate, aflate în situații de risc, la sediul filialei Fundației Sensiblu, din municipiul Constanța.
 
Această sesiune de informare face parte dintr-un număr de patru întâlniri cu persoanele refugiate, în cadrul fiecăreia fiind abordată câte o temă distinctă: violența domestică, prevenirea victimizării minorilor, siguranța adulților pe stradă sau în spațiile publice și traficul de persoane.
 
În cadrul temei de astăzi, polițiștii au discutat cu părinții și copiii refugiați, despre pericolele la care pot fi expuși acasă, pe stradă, la școală sau online și despre importanța adoptării unor măsuri minime pentru a fi în siguranță.
 

„Pentru prevenirea violenței, polițiștii vă informează:
 
- Violența asupra unei persoane, indiferent de modul în care se manifestă,  nu este o problemă privată, ci este o încălcare a drepturilor omului, iar decizia de a interveni poate salva o viață;
 


- Dacă observi că o persoana este agresată, sună la 112!
 
- Nu te aștepta ca altcineva să intervină, dacă tu nu o faci! La fel gândesc și ceilalți!
 
Fiecare dintre noi are responsabilitatea de a lua atitudine împotriva violenței!”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Activități preventive în școli desfășurate de polițiștii din municipiul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii