Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități preventive la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam” din municipiul Constanța

ro

21 Apr, 2021 21:53 1944 Marime text
  • Activități preventive la centrele de plasament din Constanța.
  • În cursul zilei de ieri, polițiștii au organizat activități la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam” din municipiul Constanța, în vederea prevenirii disparițiilor de minori.
Disparițiile de minori reprezintă un fenomen complex care îmbracă diferite forme: de la o simplă alarmare nejustificată ce poate fi produsă de eventuale neînțelegeri asupra traiectoriei de zi cu zi a minorului, la plecările deliberate ale minorilor de la domiciliul familial sau de la centrele de ocrotire având la bază diverse motive de nemulțumire.

Prin urmare, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității Constanța propune investigarea fenomenului de dispariții de minori prin identificarea factorilor care contribuie la producerea disparițiilor și totodată identificarea tipurilor de dispariții în care minorii au fost implicați, analiză realizată prin interviuri și discuții atât cu minorii cunoscuți cu multiple plecări din centre și cu îngrijitorii acestora, dar și cu polițiști care instrumentează cazuri de dispariții și reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Constanța.

În cursul zilei de ieri, polițiștii au organizat activități la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam” din municipiul Constanța, în vederea prevenirii disparițiilor de minori.

Pentru a evita astfel de situații, există câteva lucruri care trebuie să fie stabilite cu copiii, lucruri care țin de nemulțumirile lor, de climatul emoțional existent în centrele de ocrotire ori în mediile familiale din care fac parte.

De regulă, există 6 tipuri de situații care conduc la înregistrarea disparițiilor de minori:

- Părăsirea voluntară a domiciliului sau a centrelor de ocrotire;

- Rătăcirea;

- Alărmări nejustificate, în situații datorate unei lipse de comunicare;


- Producerea unor accidente;

- Agresarea copiilor;

- Luarea unui copil de către unul din părinți.

În concluzie, orice sesizare de dispariție a unui minor trebuie tratată cu maximă atenție, atâta vreme cât nu se poate cunoaște din start gravitatea specifică fiecărui caz în parte și trebuie sesizată disfuncționalitatea la nivelul familiei de origine sau din centrele de ocrotire.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii