Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 04 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități sociale pentru seniorii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța (FOTO)

ro

04 Jul, 2024 10:52 181 Marime text
Sursa foto: Primăria Constanța





 
  • Activitățile sociale și intelectuale sunt foarte importante pentru seniorii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța
 
Cu vârsta, activitățile recreative joacă un rol crucial în menținerea sănătății mentale și fizice a vârstnicilor. Aceste activități nu numai că aduc bucurie și împlinire, dar contribuie și la menținerea abilităților cognitive și sociale,  potrivit Primăria Constanța.
 
În cadrul unei activități organizate ieri la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța, seniorii au discutat despre înțelepciunea proverbelor românești, cu aplicabilitate în viața de zi cu zi.
 

„Într-o atmosferă relaxată și relaxantă, beneficiarii au încercat să dezlege și tâlcul unor ghicitori pline de haz.
 
Proverbele și zicătorile românești sunt mici comori lingvistice care au supraviețuit trecerii timpului și au rămas învățături valoroase transmise din generație în generație. Ele reflectă experiențele și înțelepciunea poporului și oferă o fereastră către cultura și mentalitatea națiunii”, transmite primăria.

 



Participarea la astfel de activități recreative este esențială pentru menținerea unei vieți echilibrate, reducerea stresului și încurajarea interacțiunii sociale, prevenind astfel depresia și alte afecțiuni legate de vârstă, conform sursei.
 
 
Citește și
 Primăria Constanța Proiecte importante ale municipalității, în consultare publică
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii