Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actorul Ron Ely, cunoscut pentru rolul lui Tarzan, a decedat

ro

24 Oct, 2024 11:43 331 Marime text

Foto ilustrativ, Sursa foto: Capură, Youtube Todd Luck

 
Actorul american Ron Ely, cel mai cunoscut pentru rolul lui Tarzan în serialul de televiziune cu același nume din anii 1960, a murit la vârsta de 86 de ani, potrivit bbc.com.

„Lumea a pierdut unul dintre cei mai mari bărbați pe care i-a cunoscut vreodată – și eu mi-am pierdut tatăl”, a spus fiica actorului, Kirsten Casale Ely, într-o postare pe Instagram.


Tarzan a fost difuzat inițial pe rețeaua de televiziune NBC între 1966 și 1968, timp în care actorul și-a rupt o serie de oase și s-a raportat că a fost atacat de animale în timp ce își făcea propriile cascadorii.

După ce s-a retras din actorie în 2001, Ely a devenit autor și a publicat două romane de mister.

Ely a revenit pe scurt la actorie pentru un film de televiziune, Expecting Amish, în 2014, unde a jucat rolul unui bătrân Amish.

În anii 1980, a apărut în alte programe de televiziune de succes, inclusiv comedia pe vasele de croazieră The Love Boat, precum și în Wonder Woman cu vedeta Lynda Carter. Născut în Texas în 1938, Ely s-a căsătorit cu iubita sa de liceu în 1959, înainte de a divorța doi ani mai târziu.

De asemenea, a fost cunoscut pentru găzduirea concursului Miss America la începutul anilor 1980, unde și-a cunoscut-o pe a doua soție, Valerie Lundeen. Cuplul a continuat să aibă trei copii.

Starul Tarzan a murit în casa sa din Los Alamos din Santa Barbara, California, pe 29 septembrie.

„Tatăl meu era cineva pe care oamenii îl numeau erou. A fost actor, scriitor, antrenor, mentor, familie și lider. L-am cunoscut ca pe tatăl meu – și ce onoare a trimis raiul asta a fost. Pentru mine, el a atârnat luna, a scris miercuri, fiica actorului, într-o postare pe Instagram.

Text: bbc.com.




Sursa: Youtube: Todd Luck

Citește și:
Doliu în lumea muzicii!Paul Di’Anno, fost solist al trupei Iron Maiden, s-a stins din viață
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii