Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actrița Maia Morgenstern, despre cazul „antrenorului de genii“ suspectat de viol - „Nu vreau să răspândesc știri false. Dar mi-e rău. Mi-e rău fizic“

ro

21 Jul, 2024 12:26 283 Marime text
Sursă foto: Facebook/Maia MorgensternActrița Maia Morgenstern a reacționat pe pagina sa de Facebook la știrile referitoiare la reținerea bărbatului cunoscut ca antrenorul de genii, suspectat că ar fi întreținut raporturi sexuale cu un minor. 

Maia Morgenstern a menționat că Lajos Kristof a fost primit în teatrul pe care aceasta îl conduce, Teatrul Evreiesc de Stat, și că i-a stat la dispoziție cu toată încrederea.

„Nu știu care este adevărul. Nu vreau să răspândesc știri false. Dar mi-e rău. Mi-e rău fizic. Nu e prima dată. Nu e prima dată când bune mele intenții, dorința de a ajuta, solidaritatea, empatia, gândul bun..sunt pur și simplu terfelite, aruncate la gunoi.
Mi-e rău
P. S. Pun aici, așa cum mă pricep, mai multe surse de informare. Le mulțumesc tuturor celor care ma ajută să spun lucrurilor pe nume“ este mesajul transmis de Maia Morgenstern pe Facebook. 

Reamintim că, la data de 20 iulie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 26 Poliţie, au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 39 de ani, în timp ce săvârşea o infracţiune de viol asupra unui minor.

„În fapt, poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 39 de ani, în timp ce ar fi întreţinut relaţii de natură sexuală cu un minor, în vârstă de 14 ani, la o locaţie din Sectorul 4”, a anunţat Poliţia Capitalei.


Bărbatul vizat este Lajos Kristof, cunoscut ca antrenorul de genii. Conform anchetatorilor, suspectul i-a oferit copilului sume de bani, bunuri precum haine şi IPhone. Mai mult, acesta s-a apropiat de copil si l-a determinat sa se indepărteze de familie, inoculându-i treptat ideea că familia este nocivă. 

Mama băiatului a declarat pentru TVRinfo că suspiciunea ei a fost de la început.

„În 2022 a început toată tărăşenia. Atunci ne-am cunoscut practic. Nu am avut dovezi. Am încercat să vorbesc cu copiii, să observ dacă au comportamente diferite. A acţionat la un mod mult prea profesionist încât să îmi pot da eu, om simplu, ce se întâmpla“ - a menționat mama băiatului pentru TVRInfo.


Sursa citată mai menționează că bărbatul îi repeta frecvent copilului că e mai important să petreacă timp cu el, decât cu familia. Agresorul a încercat să îl ademenească şi pe fratele băiatului iar mama susţine că de multe ori singurul mod prin care putea discuta cu copii, care petreceau mult timp cu bărbatul, era chiar prin intermediul acestuia. Le făcuse cadouri copiilor telefoane mobile pe care le controla.

Surse din ancheta precizează că bărbatul îi dădea băiatului de 14 ani, în fiecare lună, între 2.500 şi 3.000 de lei.

„Copii veneau tot împotriva mea. Nu ştiu cum făcea, tot eu eram cea rea. Curgeau mesajele întruna, îi suna. Deci copilul meu nu putea să stea cu mine în bucătărie să ia masa, că trebuia să aibă telefonul lângă el şi să îi răspundă non stop acestui individ. Asta mi-a atras atenţia“ - a mai adăugat mama minorului pentru sursa citată. 


Bărbatul de 39 de ani a fost filat timp de două săptămâni de poliţiştii secţiei 26.

Citește și. 

Bărbat din București, prins în flagrant în timp ce ar fi agresat sexual un minor de 14 ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii