Administraţia Deltei doreşte ca plajele sălbatice pe care le are în administrare să fie monitorizate video
Administraţia Deltei doreşte ca plajele sălbatice pe care le are în administrare să fie monitorizate video- Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării doreşte ca plajele sălbatice pe care le are în administrare să fie monitorizate video, iar turiştii să aibă acces la o aplicaţie pe telefoanele mobile pentru a-şi cumpăra permisele de acces în Rezervaţie.
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea, instituţie aflată în subordinea Ministerului Mediului, ar putea să pună anul acesta la dispoziţia pescarilor comerciali permise electronice şi doreşte ca plajele sălbatice pe care le are în administrare să fie monitorizate video, iar turiştii să aibă acces la o aplicaţie pe telefoanele mobile pentru a-şi cumpăra permisele de acces în Rezervaţie.
Ani la rând, cei aproape 1.000 de pescari comerciali din rezervaţie au cerut reducerea birocraţiei şi au reclamat că trebuie să aibă în barca cu care merg la pescuit toate documentele care să ateste că-şi desfăşoară activitatea legal, pentru a le arăta autorităţilor atunci când sunt controlaţi.
El şi-a exprimat nemulţumirea că în momentul de faţă nu există o aplicaţie pentru telefoanele mobile pentru ca turiştii să-şi poată achita permisele de acces în rezervaţie."Avem un proiect de digitalizare în care suntem prinşi cu eliberarea permiselor de pescuit comercial. Ca să fiu corect, este un proiect al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură în care suntem şi noi prinşi şi, cu uşoarele îndoieli, îmi propun ca această activitate (emiterea permiselor de pescuit, n.red.) să fie făcută exclusiv electronic. De altfel, îmi doresc ca această zonă de digitalizare să fie tot mai prezentă, pentru că avem nişte restanţe", a declarat pentru AGERPRES guvernatorul Rezervaţiei, Bogdan Bulete.
Conducerea ARBDD a subliniat necesitatea realizării unui brand a produselor piscicole din Deltă, acestea urmând să fie realizate în actuala perioadă de programare prin fonduri europene, prin intermediul asociaţiei Grup local pentru pescuit durabil Delta Dunării."Mi se pare anormal ca în era smartphone-ului să nu avem o aplicaţie care să îmi preia toate aceste tipuri de permise de acces, de pescuit. Când în zona de sud, pe plajele Vadu şi Corbu, este aglomeraţia de pe lume, mi se pare anormal să nu avem o preluare electronică a tuturor maşinilor care vin pe zona respectivă şi voi face acest lucru, cu o investiţie minimă, să avem o infrastructură care să permită preluarea automată a vehiculelor şi plata automată prin intermediul unei aplicaţii", a menţionat guvernatorul Bulete.
Potrivit sursei, ARBDD va începe anul acesta demersurile pentru modificarea tarifelor percepute."Îmi doresc ca produsul deltaic să fie recunoscut ca atare, să nu mai plece produsele naturale ale zonei fără a fi recunoscute ca atare. Peştele din deltă e mult mai bun decât cele din ferme, iar lucrul acesta trebuie recunoscut. Trebuie avută în vedere această marcare a produsului deltaic", a mai spus guvernatorul Rezervaţiei.
Citește și:
ARBDDA fost lansat noul documentar „Păsările și liniile electrice de-a lungul Dunării”(VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp