Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:52 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri Constanța Undă verde de la Mediu pentru proiectul Black Sea Oil & Gas

ro

06 Oct, 2023 15:13 1445 Marime text
Reprezentare vizuală a viitorului coridor energetic al Black Sea Oil & Gas, Marea NeagrăAgentia pentru Protectia Mediului Constanta  anunţă publicul interesat asupra deciziei actualizarii acordului de mediu pentru proiectul dezvoltat de Black Sea Oil & Gas S.A., Gas Plus Dacia S.R.L., Petro Ventures Resources S.R.L.
 
 
Este vorba de investiția „MODIFICARE DE PROIECT IN CURS DE EXECUTIE AUTORIZAT CU A.C. 69/07.11.2018 – ORGANIZAREA EXECUTIEI LUCRARILOR DE CONSTRUCTII AFERENTE PROIECTULUI DE DEZVOLTARE GAZE NATURALE  MIDIA - STATIA DE TRATARE A GAZELOR”, propus a fi amplasat in jud. Constanta, comuna Corbu, tarla 54, parcela A270/3 + A270/4 + A270/5 + A270/6/3.
 
 Decizia autorităţii de mediu, precum şi informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din municipiul  Constanta, str. Unirii, nr.23, judetul Constanta şi la sediul titularului din mun. Bucuresti, sector 1, Calea Floreasca, nr. 175, în zilele de luni - vineri, între orele 9-13, precum şi la următoarea adresă de internet: http://apmct.anpm.ro.
 
Observaţiile/contestaţiile publicului se primesc la sediul  Agentia pentru Protectia Mediului  Constanta din municipiul  Constanta, str. Unirii, nr.23, judetul Constanta, până la data de 11.10.2023.

Despre BSOG şi partenerii săi de concesiune

 
BSOG, deținută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este o companie independentă de energie cu sediul în România care desfășoară operațiuni de dezvoltare a resurselor de gaze naturale potrivit obiectivului Uniunii Europene de zero emisii până în 2050, prin producția de gaze naturale în calitate de combustibil de tranziție și asigurând infrastructura vitală pentru dezvoltarea de proiecte de energie verde. În prezent, portofoliul companiei este alcătuit din Proiectul MGD și două licențe de producţie gaze naturale, zăcămintele Ana și Doina din perimetrul XV Midia – Zona de Apă de Mică Adâncime în care BSOG deține o participație de 70%. BSOG este si operatorul desemnat în numele parteneriatului cu Petro Ventures Resources SRL (20% participaţie) şi Gas Plus Dacia SRL (10% participaţie).

Gas Plus este al patrulea cel mai mare producător de gaze naturale din Italia activ în principalele sectoare ale industriei gazelor naturale, în special în domeniul explorării, producției, achiziției, distribuției și vânzării cu amănuntul. La 31 decembrie 2021, grupul avea 43 de concesiuni de exploatare situate pe întreg teritoriul Italiei, un total de aproximativ 1.800 de kilometri de rețea de distribuție în 40 de municipalități, deservind peste 60.000 de utilizatori finali, şi un număr de 145 de angajați. Gas Plus deține o participație de 10% în Proiectul MGD și două licențe de producţie gaze naturale, zăcămintele Ana și Doina din perimetrul XV Midia – Zona de Apă de Mică Adâncime

Petro Ventures, un grup privat de investiții, deține o participație de 20% în Proiectul MGD și două licențe de producţie gaze naturale, zăcămintele Ana și Doina din perimetrul XV Midia – Zona de Apă de Mică Adâncime.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii