Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:41 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenţia de presă AGERPRES a prezentat la Ovidiu-judeţul Constanţa documentarul "Marea Unire - România, la 100 de ani" (galerie foto)

ro

04 Aug, 2018 07:21 3022 Marime text
Aseară, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, a prezentat în oraşul Ovidiu, la sala Centrului Cultural "Elena Roizen" din localitate, filmul "Marea Unire - România, la 100 de ani".
 

Totodată AGERPRES a prezentat şi expoziţia de fotografie a agenţiei - "România: Evoluţie", la finalul evenimentului organizat la Centrul Cultural "Elena Roizen" fiindu-le oferite participanţilor câte un album cu acelaşi nume, o ediţie specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conţine o sută de fotografii.

 
Documentarul "Marea Unire - România, la 100 de ani" este o invitaţie la o călătorie emoţionantă şi captivantă, trăită şi nu doar povestită de oameni pentru care România înseamnă şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat.


Practic, AGERPRES a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea, în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim că suntem o naţiune fără graniţe. România, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continuă să se scrie.
 

 
Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a apreciat faptul că şi localitatea sa a fost aleasă pentru prezentarea documentarului.

"Este foarte important pentru noi şi suntem onoraţi. Mulţumim, AGERPRES", a spus Scupra.

 
Directorul AGERPRES, Alexandru Giboi, a afirmat, la deschiderea evenimentului, că documentarul este unul emoţionant, ce arată aspecte legate de istoria ţării noastre.
 
"Este filmul Centenarului, este un film care vă va emoţiona profund, un film care vă va arăta anumite aspecte legate de istoria noastră pe care poate le cunoaşteţi mai puţin. Sunt lucruri care îl fac special, nu este un film istoric cu o înşiruire de date şi de evenimente, este un film care aduce în prim plan poveştile unor oameni reali ca dumneavoatră, care au trăit fie direct, fie indirect prin intermediul familiilor lor două evenimente care, practic, ne-au definit pe noi ca naţiune. Marea Unire de la 1918 şi ceea ce eu numesc marea despărţire, care a început în 1940, cu ocazia celui de Al Doilea Război Mondial. (...) Este foarte important pentru o comunitate să nu aibă doar drumuri, grădiniţe şi şcoli. Şi cultura este foarte importantă, pentru că asta ne aduce pe noi în situaţia de a evolua şi a vedea dincolo de anumite lucruri", a spus Giboi.
 
El a menţionat că AGERPRES are menirea de a informa publicul.

 


Documentarul "Marea Unire - România, la 100 de ani" este realizat de Mihuţ Năstăsache, Marilena Stănescu şi Sergiu Olteanu. Imaginea este semnată de Alfred Schupler, Sergiu Olteanu şi Andrei Cârlan.


Reporteri au fost Marilena Stănescu, Mihuţ Năstăsache şi Camelia Moise. Grafica, sunetul şi montajul sunt semnate de Andrei Cârlan, asistent tehnic fiind Alexandru Vintilescu.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii