Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agentii economici vor fi "stransi cu usa"

ro

01 Oct, 2004 00:00 689 Marime text

Estimarile privind incasarile la bugetul de stat au fost depasite cu 10%

In numai noua luni, Finantele locale au incasat la bugetul de stat peste 31.000 de miliarde lei si la bugetul asigurarilor sociale 5000 de miliarde lei * Fata de estimarile de la inceput de an fiscal 2004 vizavi de colectarea veniturilor la bugetul asigurarilor sociale, s-a inregistrat un deficit de aproape 6% * In acest sens s-a hotarat intensificarea colectarii obligatiilor prin popriri pe toate conturile bancare ale agentilor economici si prin continuarea notificarii acestora

Finantele locale au hotarat intensificarea activitatii de colectare a veniturilor statului, in urma analizarii indicilor de incasare a obligatiilor catre bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale. In primele trei trimestre ale acestui an, conform celor prezentate in cursul zilei de ieri de catre Catalin Doica, director general al Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, s-au colectat la bugetul de stat venituri in suma de peste 31.000 de miliarde lei, iar la bugetul asigurarilor sociale peste 5000 de miliarde lei. Estimarile au fost depasite in ceea ce priveste bugetul de stat cu 10%, dar o problema raman incasarile la celalalt buget, desi in acest an procentul de incasare este mai mare decat cel de anul trecut. Fata de estimarile de la inceput de an fiscal 2004, s-a inregistrat un deficit de aproape 6%. Prin urmare, din cauza acestui deficit, finantistii locali au hotarat sa intensifice colectarea veniturilor atat prin continuarea notificarii pe platitor in parte, cat si prin popriri bancare. "Notificarea pe platitor va avea doua roluri, atat acela de ridicare a gradului de incasare de la agentii economici a obligatiilor catre cele doua bugete, cat si cel de a definitiva evidenta pe platitor pe care institutia doreste sa o definitiveze cat mai curand", a declarat Bogdan Hutuca, proaspatul sef al Administratiei Finantelor Publice Constanta. Cea de-a doua actiune intreprinsa de AFP Constanta consta in intensificarea colectarii veniturilor statului prin popririle bancare dispuse asupra tuturor conturilor agentilor economici sau la terti. "Administratia Finantelor Publice Constanta aduce peste 50% din veniturile catre bugete raportate la nivelul intregului judet", a afirmat Doica. Tot acesta spera ca masurile drastice luate de catre institutie nu vor genera reactii neplacute din partea contribuabililor, neavand nici un alt substrat decat acela de alimentare a bugetului asigurarilor sociale cu bani care vor merge, in marea lor majoritate, tot in buzunarele contribuabililor, ale pensionarilor etc.

Activitatea de control da roade

Interimarul aflat in fruntea DGFP Constanta are insa si un motiv de mandrie, si anume acela ca judetul nostru inregistreaza cea mai mica valoare a arieratelor catre bugetul de stat, respectiv 8.000 de miliarde de lei, comparativ cu cele pe care le-a preluat in momentul numirii sale. Acestea se ridicau, la finele anului trecut, la peste 25.000 de miliarde de lei. Doica a tinut sa le multumeasca si subordonatilor sai de la Activitatea de Control Fiscal, care la sfarsitul a noua luni au contabilizat peste 1000 de actiuni de control al agentilor economici, referitor la plata obligatiilor catre stat. De asemenea, ACF s-a implicat in verificarile solicitate de autoritatile locale privind activitatea de colectare, comercializare si transport ale fierului vechi. In urma acestor controale, numai la nivelul lunii august au fost inaintate 11 sesizari penale, fiind vorba in special de administratori de societati din zona Cuza Voda.In cadrul conferintei de presa, care a avut loc ieri la sediul DGFP Constanta, Catalin Doica a prezentat si noua structura organizatorica la nivelul conducerii institutiei, titularizata in urma concursurilor de ocupare a posturilor care au avut loc in ultima perioada. Vizavi de modul in care s-au prezentat participantii la concursuri s-a declarat multumit, in special de prestatia actualului sef AFP Constanta, Bogdan Hutuca, singurul, se pare, care a fost apreciat de comisia de concurs din Bucuresti dintre cei 60 de candidati inscrisi din tara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii