Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 07 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AGOA la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia. Iată despre ce vor discuta acționarii

ro

07 Oct, 2024 19:13 154 Marime text
Societatea Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia a făcut un anunț important pentru acționarii săi, convocându-i la Adunarea Generală Ordinară programată pentru 5 noiembrie 2024, la ora 11:30. Această întâlnire va avea loc la sediul societății, situat pe Str. Rozelor nr. 3, și se va desfășura conform reglementărilor legale în vigoare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990 și ale altor acte normative relevante.
 
Ordinea de zi a adunării cuprinde mai multe puncte esențiale. Primul pe listă este aprobarea Profilului Consiliului de Administraţie şi a Profilului candidatului aferente procesului de selecţie a candidaţilor pentru ocuparea posturilor de membri în Consiliul de Administraţie al Societăţii.

Al doilea punct se referă la stabilirea unei date de înregistrare pentru acționarii asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor A.G.O.A. din data de 05/06.11.2024, a datei de 21.11.2024 ca ex- date, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 24/2017

Totodată, va fi discutată împuternicirea Directorului General al societăţii sau al înlocuitorului acestuia, în vederea efectuării procedurilor şi formalităţilor prevăzute de lege în scopul înregistrării hotărârii A.G.O.A. la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
În cazul în care cvorumul necesar nu este atins, acționarii sunt informați că Adunarea Generală se va reconvoca pentru 6 noiembrie 2024, la aceeași oră și loc, menținându-se aceleași puncte pe ordinea de zi.
 
Numai persoanele care sunt acţionari la data de 23.10.2024 pot vota în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 05/06.11.2024.

Acționarii sunt invitați să participe activ, iar cei care dețin un procent de 5% din capitalul social au dreptul de a propune puncte pe ordinea de zi, însoțite de o justificare.  

Pentru a facilita participarea, societatea a prevăzut  ca fiecare acţionar are dreptul să adreseze întrebări privind punctele de pe ordinea de zi a adunării generale, împreună cu acte care permit identificarea acţionarului, astfel încât acestea să fie înregistrate ca primite la sediul societăţii în termen de cel mult 15 zile de la data publicării convocării, cu menţiunea scrisă clar "Pentru Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din data de 05/06.11.2024".
 
Acţionarii care nu au capacitate de exerciţiu, precum şi persoanele juridice, pot fi reprezentaţi/reprezentate prin reprezentanţii lor legali, care, la rândul lor, pot să acorde altor persoane împuternicirea pentru adunarea generală.
 
Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 4285 din data de 04 octombrie 2024.
 
 

Despre Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia

Șantierul Naval 2 Mai SA a fost înființată în 1991, se ocupă de alte activități de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a. și are sediul social în Mangalia, pe strada Rozelor, nr. 3.
 
93,88781% din acțiunile companiei sunt deținute de Statul Român prin Ministerul Economiei, 0,19097% revin unei Liste de acționari persoane juridice, iar 5,92122% revin unei Liste de acționari persoane fizice.
 

Consiliul de Administrație al Șantierului Naval 2 Mai SA este format din Luminița Vlădescu, Emilia Mirela David și Gabriela Cătălina Danciu, iar Doru Jianu figurează ca director. Auditorul societății este Romar-CO Audit SRL din Constanța.
 
Șantierul Naval 2 Mai SA deține 51% din Damen Shipyards Mangalia SA, acționarul minoritar fiind compania olandeză Damen Holding BV, cu 49%.
 
În 2023, Șantierul Naval 2 Mai SA a declarat opt angajați, profit peste 700 de lei și cifra de afaceri a depășit 3,68 de milioane de lei.


 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Șantierul Naval 2 Mai SA contestă hotărârea luată de Adunarea Creditorilor în ceea ce privește insolvența Damen Mangalia

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii