AGOA Oil Terminal SA Constanța convocată pentru decizii importante. Care este ordinea de zi?
AGOA Oil Terminal SA Constanța convocată pentru decizii importante. Care este ordinea de zi?
12 Jul, 2024 12:10
ZIUA de Constanta
581
Marime text
Consiliul de Administraţie al Societăţii Oil Terminal SA convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor în data de 12.08.2024, ora 11.00, în sala de şedinţe de la sediul societăţii, strada Caraiman nr. 2, Constanţa, potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a nr.3.355 din 10 iulie 2024.
Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor este următoarea:
1. Aprobarea constituirii şi utilizării ca sursă proprie de finanţare a investiţiilor a surplusului realizat din rezerve din reevaluare capitalizat în contul "Rezultatul reportat reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare", simbol 1175, înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii.
2. Aprobarea completării sursei proprii de finanţare a investiţiilor în perioada 2024-2026 cu surplusul realizat din rezerve din reevaluare constituit în sumă de 12.066.962,59 lei, sold creditor cont "Rezultatul reportat reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare", simbol 1175.
3.Împuternicirea preşedintelui de şedinţă să semneze hotărârile adunării.
4.Împuternicirea directorului general al societăţii să semneze documentele necesare privind înregistrarea hotărârilor adunării generale a acţionarilor la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi pentru efectuarea formalităţilor privind publicarea acestor hotărâri.
5.Stabilirea datei de 02.09.2024 ca dată de înregistrare şi a datei de 30.08.2024 ca ex-date în conformitate cu prevederile legale.
În cazul în care la data de 12.08.2024 nu sunt îndeplinite condiţiile de cvorum prevăzute de lege, următoarea Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor se va desfăşura în data de 13.08.2024, ora 11.00, în acelaşi loc şi cu aceeaşi ordine de zi.
Sunt îndreptăţiţi să participe la lucrările adunării, toţi acţionarii înscrişi în registrul acţionarilor ţinut şi eliberat de către Depozitarul Central la sfârşitul zilei de 01.08.2024, zi stabilită ca dată de referinţă.
Numai persoanele care sunt acţionari la această dată au dreptul de a participa şi de a vota în cadrul adunării generale.
Unul sau mai mulţi acţionari reprezentând, individual sau împreună, cel puţin 5% din capitalul social (denumiţi în continuare Iniţiatori) are/au dreptul de a introduce noi puncte pe ordinea de zi a AGOA cu condiţia ca fiecare punct să fie însoţit de o justificare sau de un proiect de hotărâre propus spre adoptare de adunarea generală, solicitările urmând a fi primite la Registratura societăţii OIL TERMINAL - S.A. prin orice formă de curierat în termen de cel mult 15 zile de la data publicării convocării, respectiv 24.07.2024, ora 11.00, în plic închis sau de a prezenta proiecte de hotărâre pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a adunării generale, solicitările urmând a fi primite la Registratura societăţii OIL TERMINAL - S.A. prin orice formă de curierat în termen de cel mult 15 zile de la data publicării convocării, respectiv 24.07.2024, ora 11.00, în plic închis.
Acţionarii societăţii, indiferent de cota de participare la capitalul social, au dreptul de a adresa întrebări în scris privind punctele de pe ordinea de zi a AGOA, întrebările urmând a fi transmise şi înregistrate la Registratura societăţii OIL TERMINAL - S.A. din Constanţa, strada Caraiman nr. 2, prin orice formă de curierat, în plic închis.
Răspunsurile la întrebările adresate vor fi publicate pe pagina de web a societăţii, la adresa http://relatia.oil- terminal.com/intrebari-frecvente/.
Acţionarii pot participa personal sau pot fi reprezentaţi în cadrul AGOA de către reprezentantul lor legal sau de un reprezentant desemnat căruia i s-a acordat o procură specială sau generală.
La şedinţa AGOA pot participa şi vota numai acţionarii înscrişi în Registrul Acţionarilor Societăţii consolidat de către Depozitarul Central - S.A. la data de referinţă 01.08.2024, personal sau prin reprezentanţi, în baza unei împuterniciri speciale sau generale, conform dispoziţiilor legale.
Procura specială şi procura generală vor fi disponibile începând cu data de 12.07.2024, atât în limba română, cât şi în limba engleză, atât la sediul societăţii, cât şi în format electronic, pe pagina de web a societăţii: http://relatia.oil-terminal.com/aga-2024/AGOA- 12(13).08.2024/.
Procura generală se acordă pentru o perioadă care nu va depăşi 3 ani, permiţând expres reprezentantului de a vota în toate aspectele aflate în dezbaterea adunărilor generale ale acţionarilor Societăţii, inclusiv în ceea ce priveşte acte de dispoziţie.
Procurile pot fi transmise şi prin e-mail cu semnătură electronică extinsă încorporată conform Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică nu mai târziu de 10.08.2024, ora 11.00, la adresa actionariat@oil- terminal.com.
Procurile speciale trebuie să conţină instrucţiuni specifice de vot pentru fiecare punct de pe ordinea de zi a AGOA (adică vot "pentru", "împotrivă" sau "abţinere").
Unui acţionar îi este permis să acorde o procură specială unuia sau mai multor reprezentanţi supleanţi care să îi asigure reprezentarea în adunarea generală. În cazul în care prin procură sunt desemnaţi mai mulţi reprezentanţi supleanţi, se va stabili şi ordinea în care aceştia îşi vor exercita mandatul, o asemenea procură fiind valabilă doar pentru AGOA din data de 12(13).08.2024.
La data adunării generale, la intrarea în sala de şedinţă, acţionarii trebuie să prezinte pentru verificarea de către reprezentanţii societăţii originalul buletinului/ cărţii de identitate.
În cazul în care un acţionar persoană juridică va participa la AGOA prin reprezentantul său legal, acesta din urmă trebuie să prezinte, pentru verificarea de către reprezentanţii societăţii, originalul buletinului/cărţii de identitate, împreună cu o dovadă a calităţii sale de reprezentant legal al acţionarului persoană juridică - certificatul constatator eliberat de Registrul comerţului, prezentat în original sau copie conformă cu originalul, sau orice alt document, în original sau copie conformă cu originalul, emis de către o autoritate competentă din statul în care acţionarul este înmatriculat legal, care atestă calitatea de reprezentant legal, precum şi extrasul de cont din care rezultă calitatea de acţionar şi numărul de acţiuni deţinute, emis de depozitarul central sau, după caz, de către participanţii definiţi în Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă şi Regulamentul nr. 5/2018, în cazul în care un acţionar este reprezentat de o instituţie de credit care prestează servicii de custodie.
Documentele care atestă calitatea de reprezentant legal al acţionarului persoană juridică vor fi emise cu cel mult 3 luni înainte de data publicării convocării AGOA.
Acţionarii vor preda reprezentanţilor societăţii originalul procurii speciale în cazul în care aceasta a fost transmisă prin e-mail cu semnătură electronică extinsă încorporată.
În cazul acţionarilor persoane juridice, calitatea de reprezentant legal se dovedeşte cu un certificat constatator eliberat de Registrul Comerţului, prezentat în original, ori copie conformă cu originalul sau cu orice alt document, în original ori în copie conformă cu originalul, emis de către o autoritate competentă din statul în care acţionarul este înmatriculat legal, care atestă calitatea de reprezentant legal. Documentele care atestă calitatea de reprezentant legal al acţionarului persoană juridică vor fi emise cu cel mult 3 luni înainte de data publicării convocării adunării generale a acţionarilor.
Documentele care atestă calitatea de reprezentant legal întocmite într-o limbă străină, alta decât limba engleză, vor fi însoţite de o traducere realizată de un traducător autorizat în limba română sau în limba engleză. Emitentul nu va solicita legalizarea sau apostilarea documentelor care atestă calitatea de reprezentant legal al acţionarului.
Acţionarii Societăţii Oil Terminal - S.A. înregistraţi la Data de referinţă în registrul acţionarilor eliberat de Depozitarul Central - S.A. au posibilitatea de a vota prin corespondenţă, înainte de AGOA, prin utilizarea formularului de vot prin corespondenţă, pus la dispoziţie atât în limba română, cât şi în limba engleză începând cu data de 12.07.2024, pe site-ul societăţii http://relatia.oil- terminal.com/aga-2024/AGOA-12(13).08.2024/, sau de la sediul societăţii, strada Caraiman nr. 2, Constanţa, de la Biroul Acţionariat-Comunicare şi va fi actualizat dacă se vor adăuga noi puncte pe ordinea de zi a AGOA.
Formularele de vot prin corespondenţă trebuie completate şi semnate de către acţionari persoane fizice şi însoţite de copia actului de identitate al acţionarului, semnată conform cu originalul de către titularul actului de identitate/completate şi semnate de către reprezentantul legal al acţionarului persoană juridică, însoţite de documentul oficial care îi atestă calitatea de reprezentant legal.
Despre Oil Terminal SA
Potrivit termene.ro, societatea Oil Terminal SA a fost înființată în anul 1992, sediul social este în municipiul Constanța, iar obiectul de activitate este „Manipulări“.
În Oil Terminal SA pachetul de acțiuni este deținut de Ministerul Energiei (87,7579%) și de Listă persoane fizice și juridice (12,24%).
Persoane autorizate: Aurelian Ovidiu Andrei (Giurgiu) - administrator, Sebastian Valentin Bodu (București) - administrator, Cristian Florin Gheorghe (București) - administrator, Ionuț Stelian Micu (Ilfov) - administrator, George Silvian Mișa (Constanța) - administrator, George Teșeleanu (Constanța) – administrator și Ramona Ungur (București) - administrator.
În 2022, Oil Terminal SA a avut o cifră de afaceri de 302.678.978 lei, un profit de 11.604.223 lei, iar numărul mediu de salariați a fost 962.
Platforma termene.ro informează că Oil Terminal SA nu are contracte câștigate - achiziții directe și nici contracte castigate - licitații publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 3 aprilie 2024).
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor este următoarea:
1. Aprobarea constituirii şi utilizării ca sursă proprie de finanţare a investiţiilor a surplusului realizat din rezerve din reevaluare capitalizat în contul "Rezultatul reportat reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare", simbol 1175, înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii.
2. Aprobarea completării sursei proprii de finanţare a investiţiilor în perioada 2024-2026 cu surplusul realizat din rezerve din reevaluare constituit în sumă de 12.066.962,59 lei, sold creditor cont "Rezultatul reportat reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare", simbol 1175.
3.Împuternicirea preşedintelui de şedinţă să semneze hotărârile adunării.
4.Împuternicirea directorului general al societăţii să semneze documentele necesare privind înregistrarea hotărârilor adunării generale a acţionarilor la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi pentru efectuarea formalităţilor privind publicarea acestor hotărâri.
5.Stabilirea datei de 02.09.2024 ca dată de înregistrare şi a datei de 30.08.2024 ca ex-date în conformitate cu prevederile legale.
În cazul în care la data de 12.08.2024 nu sunt îndeplinite condiţiile de cvorum prevăzute de lege, următoarea Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor se va desfăşura în data de 13.08.2024, ora 11.00, în acelaşi loc şi cu aceeaşi ordine de zi.
Sunt îndreptăţiţi să participe la lucrările adunării, toţi acţionarii înscrişi în registrul acţionarilor ţinut şi eliberat de către Depozitarul Central la sfârşitul zilei de 01.08.2024, zi stabilită ca dată de referinţă.
Numai persoanele care sunt acţionari la această dată au dreptul de a participa şi de a vota în cadrul adunării generale.
Unul sau mai mulţi acţionari reprezentând, individual sau împreună, cel puţin 5% din capitalul social (denumiţi în continuare Iniţiatori) are/au dreptul de a introduce noi puncte pe ordinea de zi a AGOA cu condiţia ca fiecare punct să fie însoţit de o justificare sau de un proiect de hotărâre propus spre adoptare de adunarea generală, solicitările urmând a fi primite la Registratura societăţii OIL TERMINAL - S.A. prin orice formă de curierat în termen de cel mult 15 zile de la data publicării convocării, respectiv 24.07.2024, ora 11.00, în plic închis sau de a prezenta proiecte de hotărâre pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a adunării generale, solicitările urmând a fi primite la Registratura societăţii OIL TERMINAL - S.A. prin orice formă de curierat în termen de cel mult 15 zile de la data publicării convocării, respectiv 24.07.2024, ora 11.00, în plic închis.
Acţionarii societăţii, indiferent de cota de participare la capitalul social, au dreptul de a adresa întrebări în scris privind punctele de pe ordinea de zi a AGOA, întrebările urmând a fi transmise şi înregistrate la Registratura societăţii OIL TERMINAL - S.A. din Constanţa, strada Caraiman nr. 2, prin orice formă de curierat, în plic închis.
Răspunsurile la întrebările adresate vor fi publicate pe pagina de web a societăţii, la adresa http://relatia.oil- terminal.com/intrebari-frecvente/.
Acţionarii pot participa personal sau pot fi reprezentaţi în cadrul AGOA de către reprezentantul lor legal sau de un reprezentant desemnat căruia i s-a acordat o procură specială sau generală.
La şedinţa AGOA pot participa şi vota numai acţionarii înscrişi în Registrul Acţionarilor Societăţii consolidat de către Depozitarul Central - S.A. la data de referinţă 01.08.2024, personal sau prin reprezentanţi, în baza unei împuterniciri speciale sau generale, conform dispoziţiilor legale.
Procura specială şi procura generală vor fi disponibile începând cu data de 12.07.2024, atât în limba română, cât şi în limba engleză, atât la sediul societăţii, cât şi în format electronic, pe pagina de web a societăţii: http://relatia.oil-terminal.com/aga-2024/AGOA- 12(13).08.2024/.
Procura generală se acordă pentru o perioadă care nu va depăşi 3 ani, permiţând expres reprezentantului de a vota în toate aspectele aflate în dezbaterea adunărilor generale ale acţionarilor Societăţii, inclusiv în ceea ce priveşte acte de dispoziţie.
Procurile pot fi transmise şi prin e-mail cu semnătură electronică extinsă încorporată conform Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică nu mai târziu de 10.08.2024, ora 11.00, la adresa actionariat@oil- terminal.com.
Procurile speciale trebuie să conţină instrucţiuni specifice de vot pentru fiecare punct de pe ordinea de zi a AGOA (adică vot "pentru", "împotrivă" sau "abţinere").
Unui acţionar îi este permis să acorde o procură specială unuia sau mai multor reprezentanţi supleanţi care să îi asigure reprezentarea în adunarea generală. În cazul în care prin procură sunt desemnaţi mai mulţi reprezentanţi supleanţi, se va stabili şi ordinea în care aceştia îşi vor exercita mandatul, o asemenea procură fiind valabilă doar pentru AGOA din data de 12(13).08.2024.
La data adunării generale, la intrarea în sala de şedinţă, acţionarii trebuie să prezinte pentru verificarea de către reprezentanţii societăţii originalul buletinului/ cărţii de identitate.
În cazul în care un acţionar persoană juridică va participa la AGOA prin reprezentantul său legal, acesta din urmă trebuie să prezinte, pentru verificarea de către reprezentanţii societăţii, originalul buletinului/cărţii de identitate, împreună cu o dovadă a calităţii sale de reprezentant legal al acţionarului persoană juridică - certificatul constatator eliberat de Registrul comerţului, prezentat în original sau copie conformă cu originalul, sau orice alt document, în original sau copie conformă cu originalul, emis de către o autoritate competentă din statul în care acţionarul este înmatriculat legal, care atestă calitatea de reprezentant legal, precum şi extrasul de cont din care rezultă calitatea de acţionar şi numărul de acţiuni deţinute, emis de depozitarul central sau, după caz, de către participanţii definiţi în Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă şi Regulamentul nr. 5/2018, în cazul în care un acţionar este reprezentat de o instituţie de credit care prestează servicii de custodie.
Documentele care atestă calitatea de reprezentant legal al acţionarului persoană juridică vor fi emise cu cel mult 3 luni înainte de data publicării convocării AGOA.
Acţionarii vor preda reprezentanţilor societăţii originalul procurii speciale în cazul în care aceasta a fost transmisă prin e-mail cu semnătură electronică extinsă încorporată.
În cazul acţionarilor persoane juridice, calitatea de reprezentant legal se dovedeşte cu un certificat constatator eliberat de Registrul Comerţului, prezentat în original, ori copie conformă cu originalul sau cu orice alt document, în original ori în copie conformă cu originalul, emis de către o autoritate competentă din statul în care acţionarul este înmatriculat legal, care atestă calitatea de reprezentant legal. Documentele care atestă calitatea de reprezentant legal al acţionarului persoană juridică vor fi emise cu cel mult 3 luni înainte de data publicării convocării adunării generale a acţionarilor.
Documentele care atestă calitatea de reprezentant legal întocmite într-o limbă străină, alta decât limba engleză, vor fi însoţite de o traducere realizată de un traducător autorizat în limba română sau în limba engleză. Emitentul nu va solicita legalizarea sau apostilarea documentelor care atestă calitatea de reprezentant legal al acţionarului.
Acţionarii Societăţii Oil Terminal - S.A. înregistraţi la Data de referinţă în registrul acţionarilor eliberat de Depozitarul Central - S.A. au posibilitatea de a vota prin corespondenţă, înainte de AGOA, prin utilizarea formularului de vot prin corespondenţă, pus la dispoziţie atât în limba română, cât şi în limba engleză începând cu data de 12.07.2024, pe site-ul societăţii http://relatia.oil- terminal.com/aga-2024/AGOA-12(13).08.2024/, sau de la sediul societăţii, strada Caraiman nr. 2, Constanţa, de la Biroul Acţionariat-Comunicare şi va fi actualizat dacă se vor adăuga noi puncte pe ordinea de zi a AGOA.
Formularele de vot prin corespondenţă trebuie completate şi semnate de către acţionari persoane fizice şi însoţite de copia actului de identitate al acţionarului, semnată conform cu originalul de către titularul actului de identitate/completate şi semnate de către reprezentantul legal al acţionarului persoană juridică, însoţite de documentul oficial care îi atestă calitatea de reprezentant legal.
Despre Oil Terminal SA
Potrivit termene.ro, societatea Oil Terminal SA a fost înființată în anul 1992, sediul social este în municipiul Constanța, iar obiectul de activitate este „Manipulări“.
În Oil Terminal SA pachetul de acțiuni este deținut de Ministerul Energiei (87,7579%) și de Listă persoane fizice și juridice (12,24%).
Persoane autorizate: Aurelian Ovidiu Andrei (Giurgiu) - administrator, Sebastian Valentin Bodu (București) - administrator, Cristian Florin Gheorghe (București) - administrator, Ionuț Stelian Micu (Ilfov) - administrator, George Silvian Mișa (Constanța) - administrator, George Teșeleanu (Constanța) – administrator și Ramona Ungur (București) - administrator.
În 2022, Oil Terminal SA a avut o cifră de afaceri de 302.678.978 lei, un profit de 11.604.223 lei, iar numărul mediu de salariați a fost 962.
Platforma termene.ro informează că Oil Terminal SA nu are contracte câștigate - achiziții directe și nici contracte castigate - licitații publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 3 aprilie 2024).
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii