Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:51 20 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AJPIS Constanța Primele plăți pentru beneficiarii venitului minim de incluziune

ro

23 Feb, 2024 10:13 1038 Marime text

 
  • 3.073 - este numărul de beneficiari de venit minim de incluziune - VMI (familii și persoane singure), înregistrați în ianuarie 2024 în baza de date a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța (AJPIS).
     
3.073 - este numărul de beneficiari de venit minim de incluziune - VMI (familii și persoane singure), înregistrați în ianuarie 2024 în baza de date a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța (AJPIS), conform unui comunicat de presă din partea AJPIS.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și AJPIS Constanța, a început plata pentru beneficiarii de venit minim de incluziune (VMI) care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Suma totală plătită de către AJPIS Constanța celor 3.073 de beneficiari în această lună este de 1.842.555 de lei.

Calendarul plăților pentru beneficiarii înregistrați până la data de 31.01.2024 (familii și persoane singure) este următorul:
- pe 20 februarie s-au alimentat conturile pentru cei care au optat pentru încasarea VMI pe card;
- în ultima decadă a lunii (între 22 februarie și ultima zi a lunii) se asigură plata prin mandat poștal, conform convenției încheiate cu Poșta Română.

Lunar vor fi plătiți, de către AJPIS Constanța, beneficiarii de venit minim de incluziune aflați în plată și beneficiarii noi care solicită acest beneficiu social.

Venitul Minim de Incluziune (VMI) reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața. Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și are două componente: sprijin pentru incluziune și, respectiv, sprijin pentru familiile pentru copii.


VMI înlocuiește prestațiile anterioare, respectiv, venitul minim garantat (VMG) și alocația pentru susținerea familiei (ASF). Măsurile adoptate prin această lege fac parte din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), capitolul 13 „Reforme sociale” jalonul 384, având scopul de a reduce sărăcia în rândul persoanelor vulnerabile, totodată diminuând sarcinile administrative pentru administrația locală și beneficiari, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Întâlnire de lucru între ISU „Dobrogea’’ , AJPIS Constanța și prefectul Silviu Coșa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii