Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 14 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutoare de urgență pentru locuitorii din județul Galați afectați de inundații (GALERIE FOTO)

ro

14 Sep, 2024 17:57 216 Marime text
Sursa foto: Facebook/Marcel CiolacuPremierul Marcel Ciolacu a dispus Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și  Probleme Sociale să elibereze urgent ajutoare pentru persoanele din județul Galați, afectate de inundații.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, populația care suferă din cauza fenomenelor meteorologice va primi apă și alimente (conserve de carne, legume, pateu, gem, zahăr și cașcaval) pentru o perioadă de 7 zile, 50 de locuințe  modulare, 12 grupuri sanitare, paturi și lenjerii de pat, saci de dormit și tot ce este necesar pentru cazarea temporară.

De asemenea, 10 bărci de salvare ale Armatei vor ajunge în scurt timp în Comuna Pechea din județul Galați.

„Am făcut o celulă de criză rapidă la Consiliul Județean Galați cu miniștrii Apărării,   Internelor, Mediului. Prioritatea este salvarea de vieți omenești. Avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid, inclusiv cu elicoptere pentru situații de urgență. Vom ajuta oamenii afectați de inundații cu tot ce este necesar”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a mers astăzi la Slobozia Conachi, iar în cursul după-amiezii se va deplasa în comuna Pechea, o altă localitate din județul Galați, grav afectată de inundații.
 
Citește și: 

Copii surprinși de viitură, salvați de pompierii ISU Galați (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii