Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutoare din Franţa pentru familii nevoiaşe din Techirghiol (galerie foto)

ro

26 Oct, 2010 00:00 3762 Marime text
techirghiol.jpgAdministraţia locală din oraşul Techirghiol a distribuit ieri familiilor nevoiaşe ajutoare constând în obiecte vestimentare şi încălţăminte.

Primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, a declarat că încălţămintea şi îmbrăcămintea a fost adusă de o delegaţie de oaspeţi din Franţa, care au dorit să facă un gest de ajutorare a familiilor nevoiaşe. "Au adus 300 de perechi de încălţări, haine şi pături, care vor fi distribuite familiilor cu o situaţie materială precară. La repartizarea ajutoarelor suntem ajutaţi de către membrele Asociaţiei de Femei «Cladophora»", a afirmat edilul oraşului Techirghiol. Încălţămintea donată a fost recuperată de la magazine inundate din Franţa. Organizaţia non-guvernamentală care a ajutat la distribuirea ajutoarelor către familiile nevoiaşe a fost reprezentată ieri de vicepreşedintele Doina Babanica şi Marcela Ganera şi de membrele Anastasia Mitrenga, Carmen Sorina Stan şi Lăcrămioara Zisu. "Am fost şi suntem deschise parteneriatului cu administraţia locală. Avem o colaborare foarte bună cu domnul primar", a precizat Doina Babanica.techirghiol_primar_adrian_stan.jpg

Din delegaţia de oaspeţi francezi au făcut parte Robert Dulbecco din Toulon, membru al Consiliului General al Departamentului Var şi Elisabete şi Christian Vanlerberghe - o familie de fermieri din localitatea Flayosc. Primarul Adrian Stan a precizat că oaspeţii francezi sunt vizitatori mai vechi ai oraşului Techirghiol, prima vizită întreprinsă de aceştia în România fiind imediat după Revoluţie. Potrivit primarului Stan, sunt în derulare discuţii cu privire la încheierea unui parteneriat între oraşul Techirghiol şi localităţile franceze Sanary sur Mer - orăşel turistic - şi cu staţiunea de tratament balnear Le Beausset. De asemenea, fermierii din Flayosc prezenţi ieri la Techirghiol, care deţin o plantaţie de arbuşti ornamentali şi o crescătorie de animale de companie ce se întind pe o suprafaţă totală de 10 hectare, ar putea oferi oraşului Techirghiol material dendrologic pentru reamenajarea spaţiilor verzi. Oaspeţii din Franţa s-au declarat impresionaţi de ospitalitatea românilor şi de mâncarea tradiţională românească şi au spus că vor reveni mereu cu bucurie în România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii