Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:46 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegerea numerelor la loterie Statistica este folositoare sau nu?

ro

04 May, 2021 11:00 2471 Marime text



Este multă lume care joacă la loterie, mai ales de când jocurile de acest tip sunt disponibile online, la scară largă. Cazinourile online legale din România oferă extrageri din numeroase țări, printre care și popularele Grecia Kino 20/80 sau Italia Win for Life 10/20.
Fiecare are strategia lui de joc. Unii joacă mereu aceleași numere, care au o semnificație pentru ei, alții aleg numerele la întâmplare, pe loc, iar alții mizează pe statistică pentru a ghici combinația câștigătoare.
Operatorii vin în ajutorul jucătorilor și le pun la dispoziție cele mai căutate combinații statistice. De exemplu, în secțiunea Loto la Superbet, cu un singur click sunt afișate următoarele statistici:

  • Cele mai mari 5 numere: 79, 23, 32, 56, 52 (la ora scrierii acestor rânduri)

  • Cele mai frecvente 5 numere: 3, 4, 5, 9, 22

  • Pereche frecventă: 5, 73

  • Trio frecvent: 9, 20, 62

  • Pereche frecventă consecutivă: 33, 34

  • Trio frecvent consecutiv: 12, 13, 14

  • Nu există tipar, ci numai coincidențe

Există o categorie jucători care pun mare preț pe aceste informații statistice, considerând că ele reprezintă indicii pentru următoarele extrageri. De aceea ei apelează fie la „strategia numerelor reci”, în care se mizează pe numerele care au fost extrase cel mai rar, fie pe „strategia numerelor calde” - numerele care au fost extrase cel mai des.
În realitate, statistica nu folosește la nimic în jocul de loto. Dacă o anumită combinație se repetă la un interval de timp, acest lucru se datorează coincidenței. Rezultatele din trecut nu influențează în niciun fel rezultatele din viitor, pentru că orice extragere este rodul întâmplării.
Statistica poate să fie folosită doar ca un exercițiu pentru a face diverse observații asupra jocului de loterie. De pildă, s-a constatat că probabilitatea să apară o combinație cu trei numere pare și trei impare este mult mai mare decât extragerea a șase numere pare/impare și niciunul impar/par. S-au urmărit 100 de extrageri. O combinație de șase numere pare/impare a apărut într-un caz, iar trei pare și trei impare în 33 dintre evenimentele derulate. Nu se poate ști care vor fi exact numerele, dar măcar există un indiciu despre categoriile de numere.
Un alt studiu s-a făcut pe categoriile numere mari/numere mici. A fost luat ca reper o extragere cu 49 de bile. Numerele mici au fost considerate cele între 1 și 24, iar cele mari au fost 25,49. Și în acest caz s-a constatat că, în cele mai frecvent extrageri, a existat un raport echilibrat între aceste două categorii. Au fost reprezentate toate subcategoriile: 1-9, 10-19, 20-29, 30-39, 40-49.

O idee de strategie

În concluzie, dacă jucați la loto, nu vă faceți iluzia că puteți ghici numerele exacte care vor ieși pe baza extragerilor anterioare, chiar dacă vă bazați pe o statistică care include sute, mii, sute de mii sau chiar milioane de jocuri din trecut. Cel mai bine este să împărțiți biletele în mai multe grupuri, în funcție de mărime. Jucați apoi mai multe bilete cu diverse combinații între elementele acelor grupuri.
Să luăm ca exemplu cel mai popular joc, Grecia Kino, care are extrageri zilnice, din 5 în 5 minute. Sunt 80 de numere, care se pot împărți fie în două grupuri (1 – 40, 41 – 80), fie în patru grupuri (1-20, 21-40, 41-60, 61-80). Să aveți inspirație!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii