Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri 2024 Ambasada României în Statele Unite, precizări importante pentru românii din străinătate

ro

09 Sep, 2024 13:18 171 Marime text
foto: Facebook/ Ambasada României în Statele Unite  Ambasada României în Statele Unite a anunțat prin intermediul unei postări pe pagina de socializare, datele limită pentru înregistrarea alegătorilor români cu reședința sau domiciliul în străinătate, în vederea participării la alegerile parlamentare din 2024.

Pentru alegerile parlamentare, alegătorii români cu reședința sau domiciliul în străinătate se pot înregistra pe votstrainatate.ro ca alegători la secțiile de votare din străinătate până pe 16 septembrie 2024.

Pentru cei care aleg votul prin corespondență, aceștia se pot înscrie până pe 17 octombrie 2024.

 

Iată postarea integrală de pe pagina de socializare Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US: 

Știați că au fost stabilite datele limită până la care alegătorii români cu reședința sau domiciliul în străinătate se pot înregistra pe site-ul Autorității Electorale Permanente fie pentru a vota la o secție de votare aflată în străinătate, fie pentru a vota prin corespondență?

Pentru alegerile parlamentare, alegătorii români cu reședința sau domiciliul în străinătate se pot înregistra pe votstrainatate.ro ca alegători la secțiile de votare din străinătate până pe 16 septembrie 2024 iar pentru votul prin corespondență, aceștia se pot înscrie până pe 17 octombrie 2024.

 În ceea ce privește alegerile pentru Președintele României, alegătorii români cu reședința sau domiciliul în străinătate se pot înregistra pe votstrainatate.ro ca alegători la secțiile de votare din străinătate până pe 24 septembrie 2024 iar pentru votul prin corespondență, aceștia se pot înscrie până pe 10 octombrie 2024

În străinătate:

- alegerile pentru Senat și Camera Deputaților vor avea loc pe parcursul a 2 zile: sâmbătă, 30.11.2024 și duminică, 01.12.2024, între orele 7.00-21.00, ora locală.
-alegerile pentru Președintele României se vor desfășura pe parcursul a 3 zile: vineri, 22.11.2024 între orele 12.00-21.00, sâmbătă, 23.11.2024 și duminică, 24.11.2024, între orele 7.00-21.00, ora locală.

Alegătorul român care optează să voteze în străinătate la o secție de votare va completa un formular online, în care va înscrie numele, prenumele, codul numeric personal, adresa de e-mail, localitatea şi statul unde optează să voteze, la care anexează copia scanată sau fotografia actului de identitate.

Alegătorul care dorește să se înscrie pentru votul prin corespondență trebuie să completeze un formular online în care să menționeze numele, prenumele, codul numeric personal, adresa de domiciliu sau reşedinţă, adresa de e-mail, precum şi opţiunea de transmitere în ţară sau la reprezentanţa diplomatică a votului exprimat prin corespondenţă. La acest formular, alegătorul trebuie să anexeze copia scanată sau fotografia actului de identitate şi a documentului care dovedeşte dreptul de şedere în străinătate, eliberat de autorităţile străine.

AICI mai multe informații despre Registrul electoral unde vă puteți înscrie fie pentru a vota la o secție de votare aflată în străinătate, fie pentru a vota prin corespondență.



Citește și:

O profesoară de la Universitatea din București strălucește la Harvard!

Preşedintele AEP, Toni Greblă, despre votul românilor din străinatate„Si-au manifestat intenţia de a vota prin corespondenţă 1.800 de alegători pentru parlamentare și 1.900 pentru prezidențiale”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii