Alegeri la Colegiul Medicilor Constanța. Cine va face parte din noua echipă de conducere
Alegeri la Colegiul Medicilor Constanța. Cine va face parte din noua echipă de conducere
11 Dec, 2024 12:07
ZIUA de Constanta
319
Marime text
- Pe data de 16 octombie 2024, la Colegiul Medicilor Constanța au avut loc alegeri.
În urma procesului electoral din data de 16 octombie 2024, Comisia Electorală Județeană Constanța a Colegiului Medicilor a trimis spre validare către Comisia Electorală Centrală, rezultatele alegerilor.
Președinte: Dumbravă Daniel (ATI) - 14 voturi, Gheorghe EMMA (dermatovenerologie) - 7 voturi.
Vicepreședinte al Comisiei Profesional Științifice și Învățământ: Cicortaş Adrian(medicină de familie) - 14 voturi, Gheorghe Emma ( dermatovenerologie) – 6 voturi, COMŞA Gheorghe Ionel (ORL ) – 1 vot, Bădoiu Olivia-Meda (medicină de familie) - zero voturi, și Meşter Adina (medicină de familie) -zero voturi.
Vicepreședinte al Comisiei de Jurisdicție Profesională, Litigii și Deontologie Medicală: Nițu Teodor Ștefan (chirurgie generală) -18 voturi.
Vicepreședinte al Comisiei pentru Probleme Administrative, Economico-Sociale și Asigurări de Sănătate: Barbu Adrian (neurologie) - 17 de voturi, Bădoiu Olivia-Meda (medicină de familie) – zero voturi, Meşter Adina (medicină de familie) – zero voturi.
Secretar Birou Consiliu: Zamfir Ştefana (medicină de familie) - 18 voturi.
Reprezentantul în Consiliul Național al C.M.R.: Mergeani Dina (medicină de familie) - 9 voturi, Dascăl Gabriela Georgeta (chirurgie și ortopedie pediatrică) – 6 voturi, Cojocaru Cristina (diabet zaharat, nutriție și boli metabolic) – zero voturi.
Colegiul Medicilor din România este o organizație profesională non-guvernamentală. Activitatea Colegiului Medicilor din România este reglementată prin Legea 95/2006 capitolul XII și Regulamentul de Organizare şi Functionare a CMR. Astfel, ca organizație profesională, Colegiul Medicilor din România apără demnitatea și promovează drepturile și interesele membrilor săi în toate sferele de activitate, apără onoarea, libertatea și independența profesională a medicului în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către medici a obligațiilor ce le revin față de bolnavi și de sănătatea publică.
Colegiul Medicilor din România, prin organismele sale, este reprezentant al corpului medical din România în relațiile cu autoritatile si institutiile guvernamentale si neguvernamentale, interne și internaționale. Pentru îndeplinirea atribuțiilor și obiectivelor conferite de Lege și Regulament, organele reprezentative ale Colegiului Medicilor din România pot intra în relații cu diferite organisme similare din alte state.
La nivel teritorial aceste atributii sunt exercitate de consiliile județene și cel al Municipiului București, conform principiului descentralizării și subsidiarității.
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Colegiul Medicilor: trage un semnal de alarmăEste criză în toată țara de medici chirurgi pediatri. În județul Constanța sunt doar nouă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii