Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 Doar trei urne în loc de cinci, la două secții de votare din Constanța (FOTO)

ro

08 Jun, 2024 14:06 795 Marime text
  Vlad Jipa, consilier parlamentar în cadrul Direcției Județene Constanța a Autorității Electorale Permanente, ca urmare a informațiilor din mass media, a procedat la verificarevaa două secții de votare din municipiul Constanța. 

Este vorba despre secțiile de votare nr.14 și nr.15 din cadrul Baroului Constanța. 

Am constatat că atât în secția nr.14, cât și în secția nr.15 nu există cele 5 urne de vot prevăzute de lege pentru alegerile din 09 iunie 2024, în secția nr.14 existând 3 urne de vot iar în secția nr.15 aceiași situația cu 3 urne de vot, a transmis Jipa. 

Amintim că, Primăria Constanța asigură toți cetățenii cu drept de vot din municipiul Constanța că procesul de votare din data de 9 iunie este sigur, corect și facil.

Respingem cu fermitate orice tentativă a unor actori politici de a pune la îndoială, în interes electoral, corectitudinea procesului de vot.

Reprezentanții Primăriei Constanța au transmis către AEP și BEC solicitări de clarificare în legătură cu organizarea urnelor în secțiile de votare.

Concomitent, serviciile primăriei asigură transportul și montarea, în fiecare secție de vot de pe raza municipiului Constanța, a câte cinci (5) urne distincte, una pentru fiecare tip de buletin de vot în parte, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul uneipostări pe pagina de socializare.  

Acționăm respectând întocmai prevederile OUG 21/2024, art. 9, alin. 6 și ținând cont de GHIDUL BIROURILOR ELECTORALE ALE SECȚIILOR DE VOTARE DIN ȚARĂ. De asemenea, specificăm că în procesul de organizare a scrutinului electoral, în sfera de responsabilități a instituției noastre, respectăm deciziile hotărârile și opiniile Autorității Electorale Permanente și a Biroului Electoral Central- a mai punctat sursa citată. 

Primarul Constanței a fost sancționat de către reprezentanții Autorității Electorale Permanente cu 2.200 lei pentru nerespectarea Hotărârilor AEP.



Citește și:

UPDATEAlegeri locale 2024. În secțiile de votare din municipiul Constanța vor fi 3 urne în loc de 5. Purtătorul de cuvânt al BEJ spune că s-a cerut primarului Constanței respectarea legii!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii