Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alianta PD-PNL a devenit functionala

ro

06 Oct, 2003 00:00 725 Marime text

Consilierii judeteni si locali vor fi sanctionati daca nu vor vota la unison * Puiu Hasotti considera ca pactul este, totusi, un compromis necesar

Dupa ce, in urma cu trei saptamani, s-a oficializat legatura dintre Partidul National Liberal si Partidul Democrat, pregatirile pentru atacarea si castigarea alegerilor locale au intrat in linie dreapta. Chiar daca cei mai multi dintre politicieni si analisti nu credeau in viitorul acestei aliante, presedintele PNL Constanta, deputatul Puiu Hasotti, este optimist in aceasta privinta. In cadrul conferintei de presa de la sfarsitul saptamanii trecute, Hasotti l-a prezentat pe noul sau coleg din Biroul Judetean al PNL-PD, fostul presedinte al organizatiei constantene a PNL Campeanu, Liviu Cupsa, care este convins ca liberalismul este unul singur in Romania si are multe sanse sa se impuna dupa alegerile din anul 2004. Odata cu venirea liberalilor din PNL Campeanu in organizatia judeteana a liberalilor constanteni, PNL si-a ingrosat randurile cu 200 de membri. Puiu Hasotti a recunoscut faptul ca el nu a fost niciodata fan al acestei aliante la Constanta, dar este un compromis necesar. Chiar si faptul ca aceasta alianta a fost votata in unanimitate in urma cu trei saptamani de catre membrii Biroului Permanent Judetean demonstreaza necesitatea acestui proiect. Vineri, au fost desemnati cei cinci membri ai Consiliului Judetean al PNL, respectiv Puiu Hasotti, Sorin Strutinski, Gheorghe Iorov, Dan Culetu si Victor Manea. In opinia consilierului judetean PNL, Gheorghe Iorov, "votul de vineri din sedinta CJ Constanta a demonstrat ca, in ciuda gurilor rele, alianta PD-PNL este functionala si la Constanta. Trecutul nefericit dintre cele doua formatiuni politice poate fi pus pe seama unor sincope firesti", a mai adaugat Gheorghe Iorov.

Democratii constanteni cred in viitorul aliantei PD-PNL

La polul opus, doi dintre cei cinci membri ai Consiliului Judetean ai Partidului Democrat Constanta, vicepresedintii Dumitru Moinescu si Oscar Benes, au precizat faptul ca vanitatile dintre cele doua formatiuni politice au facut victime chiar printre membrii de partid. Ceilalti trei membri ai CJ ai PD Constanta sunt presedintele Stelian Dutu, Dan Gabriel Iordache si Tanase Barde. Desi scopul acestei aliante este ca aceasta alianta sa castige alegerile locale la nivelul judetului Constanta, Dumitru Moinescu a precizat faptul ca exista posibilitatea desemnarii de candidati proprii la Primaria municipiului Constanta. Chiar si asa, la nivelul Consiliului Judetean si al celui Municipal se va actiona in comun, astfel incat grupul comun al PD-PNL detine majoritatea, fapt pentru care vor actiona si vota in comun. Cine se va dezice de acest lucru va fi sanctionat. La sfarsitul saptamanii trecute, a avut loc prima runda de discutii dintre cei cinci reprezentanti ai PD si PNL. In opinia vicepresedintelui Dumitru Moinescu, nu exista motive de indoiala in privinta derularii cu succes a acestei aliante. Astazi, se va desfasura prima conferinta de presa comuna a democratilor si a liberalilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii