Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentul românesc care i-a cucerit pe americani! Noi îl evităm, ei îl adoră

ro

06 Jul, 2024 21:43 252 Marime text
foto: Pixabay
Salamul de Sibiu a câștigat inimile celor din SUA, acesta fiind comercializat în cadrul celor mai mari magazine de acolo. 

Cu o tradiție de peste 130 de ani, salamul de Sibiu este foarte apreciat atât în România, cât și în Europa. Anual, românii din țară și străinătate consumă aproximativ 3.000 de tone din acest produs. Pe Amazon, salamul de Sibiu se vinde cu 42 de dolari pe kilogram, echivalentul a aproape 194 de lei, în timp ce în România prețul variază între 10 și 22 de dolari pe kilogram.

Salamul de Sibiu Agricola IGP este primul produs românesc de origine animală exportat în Statele Unite după o pauză de mai multe decenii. Procesul de export, început în 2014, a implicat multiple controale și verificări de conformitate cu normele de siguranță alimentară, culminând în 2021 cu o inspecție de la Departamentul de Agricultură al SUA.


Despre salamul de Sibiu 

Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, realizat din carne de porc provenită de la porci ajunși la maturitate și din slănină tare.

Există surse care atestă că acest produs a început să fie fabricat de către italianul Filippo Dozzi, la Sinaia, în 1910, scrie wikipedia.org. 

România a reușit să înregistreze la nivel european, ca produs de Indicație Geografică Protejată (IGP) Salamul de Sibiu în 2016.



Sursa: stiripesurse.ro. 


Citește și:

Justiție ConstanțaÎnchisoare cu executare pentru un bărbat care a „poftit“ la caviar, brânză cu mucegai și salam nobil
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii