Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 10 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada SUA Departamentul de Stat american a aprobat vânzarea de sisteme radar de supraveghere aeriană Sentinel pentru România

ro

08 Oct, 2024 10:25 245 Marime text
Sistem Sentinel, Sursa foto: Ambasada SUA




 
  • Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de sisteme radar de supraveghere aeriană Sentinel pentru România. Guvernul României a solicitat achiziționarea a până la patru sisteme radar Sentinel AN/MPQ-64 F1.

Sistemul Sentinel este capabil să detecteze o gamă largă de obiecte aeriene și va spori semnificativ capacitatea României de descurajare și apărare împotriva potențialelor amenințări, potrivit unui comunicat al ambasadei SUA.
 
Ambasadorul SUA Kathleen Kavalec a declarat:

„Achiziționarea de către România a sistemului radar Sentinel evidențiază parteneriatul pe termen lung în domeniul securității dintre cele două țări. Aceste sisteme radar vor spori considerabil gradul de avertizare timpurie pentru potențialele amenințări la adresa orașelor și infrastructurii critice din România și vor proteja mai bine teritoriul și cetățenii României. Achiziția Sentinel îmbunătățește securitatea României, aliatul nostru NATO și o forță importantă pentru stabilitatea politică și economică în Europa.”

 
Cu o valoare totală inițială de aproximativ 90 de milioane de dolari, primele două sisteme vor fi finanțate în principal prin intermediul granturilor din fondul pentru Finanțare Militară Externă (Foreign Military Financing) al Departamentului de Stat al SUA.

Citește și
Ziua Națională a Poeziei. Ambasada SUA la București vine cu o recomandare de lectură interesantă
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii