Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Roelof S. van Ees, primit de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu

ro

22 Aug, 2023 16:45 837 Marime text
Sursă foto: Ministerul Afacerilor Externe
  • Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu l-a primit marți, 22 august 2023, pe ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Roelof  S. van Ees, în vizită de rămas bun. În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte de actualitate ale agendelor bilaterală, regională, europeană și securitară.
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu l-a primit marți, 22 august 2023, pe ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Roelof  S. van Ees, în vizită de rămas bun. În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte de actualitate ale agendelor bilaterală, regională, europeană și securitară, transmite un comunicat de presă din partea Ministerului Afacerilor Externe.
 
Ministrul Luminița Odobescu a adresat mulțumiri ambasadorului Roelof S. van Ees pentru activitatea desfășurată în România, transmițând aprecieri pentru contribuția acestuia la consolidarea relațiilor dintre cele două țări.
 
A salutat, în context, agenda densă de contacte politice, componenta solidă a schimburilor economice, consistența investițiilor olandeze în țara noastră, precum și contribuția Regatului Țărilor de Jos la asigurarea securității României, inclusiv prin participarea cu trupe la Grupul de Luptă NATO.
 
Totodată, ministrul Luminița Odobescu a salutat poziția de susținere a Regatului Țărilor de Jos pentru aderarea României la spațiul Schengen și a prezentat eforturile diplomației române privind atingerea acestui obiectiv esențial de politică externă.
 
În contextul analizării situației de securitate îngrijorătoare, a reieșit determinarea României și a Regatului Țărilor de Jos de continuare a acordării de sprijin Ucrainei în fața agresiunii ruse.
 
Șefa diplomației române a evidențiat, de asemenea, valoarea adăugată a procesului de extindere a Uniunii Europene și a subliniat, în context, importanța sprijinirii Ucrainei și a Republicii Moldova pe parcursul european.
 
Ambasadorul Roelof S. van Ees a transmis aprecieri pentru buna colaborare pe care a avut-o cu Ministerul Afacerilor Externe și cu autoritățile române pe durata mandatului său la București, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu l-a primit pe ambasadorul agreat al Republicii Polone în România, Paweł Soloch
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii