Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenajarea canalului colector de la Valea Seacă se opreşte la avizul CJC

ro

25 Aug, 2010 01:47 1740 Marime text
Valu_Gheorghe_Cojocaru.jpgGhinionul se ţine lanţ de locuitorii care se învecinează cu canalul colector de la Valea Seacă, gospodăriile acestora fiind inundate la orice ploaie.

Primăria Valu lui Traian s-a săturat să mai aibă probleme atunci când plouă mai puternic şi a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Amenajarea cursului de apă Valea Seacă", propus a fi amplasat în comuna Valu lui Traian, intravilan. Cum plouă ceva mai mult, canalul colector se înfundă şi gospodăriile din zonele Valea Seacă şi Penitenciar sunt inundate. În cei cinci ani care au trecut de la precedentele inundaţii devastatoare din judeţ, canalul colector nu a suferit modificări, putând oricând să provoace alte dezastre. Aşadar, proiectul a fost iniţiat de Primăria Valu lui Traian, însă neînţelegerile dintre cele două administraţii locale nu s-au rezolvat. Viceprimarul din Valu lui Traian, Iulia Frăţilă, a explicat în ce constă „Amenajarea cursului de apă Valea Seacă". „În acest moment, proiectul se află în faza de studiu de fezabilitate. Noi am depus proiectul la mediu şi am cerut pentru lucrări 850 miliarde lei vechi, iar în cazul în care vom fi incluşi pentru programul de lucrări din 2011, vom termina amenajarea cursului în maxim doi ani. Am inclus şi porţiunea de 1,5 kilometri care aparţine de Murfatlar în acest studiu de fezabilitate, deoarece nu vroiam să mai aşteptăm", a declarat Iulia Frăţilă.

CJC-ul este problema?

Pe de altă parte, primarul din Murfatlar, Gheorghe Cojocaru, are o altă variantă, una mai complicată. „Problemele canalului colector apar pe teritoriul comunei Valu lui Traian. Porţiunea care este la noi aparţine de Apele Române, iar cei de acolo nu au bani pentru studiul de fezabilitate. Ar fi fost cel mai bine dacă porneam ambele administraţii locale acest proiect de-odată, pentru că aşa puteam să primim autorizaţie de construcţie de la Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), însă ei au demarat lucrările pentru proiect fără să întrebe", a spus Cojocaru. Neconcordanţă între primării. „Când au ajuns la concluzia că nu li se acceptă proiectul dacă nu este inclusă şi partea din aval, atunci au venit la noi să aprobăm în Consiliu Local indicatorii tehnico-economici pentru a ne da acordul efectuării lucrărilor pe teritoriu nostru. Când au văzut că nu vor obţine autorizaţie de construcţie de la CJC, ne-au spus să facem şi noi proiect. E prea târziu. Dacă făceam în acelaşi timp era altă treabă, dar ei nu au venit să ne ceară acordul din timp", a spus Gheorghe Cojocaru. Iar povestea canalului colector de la Valea Seacă nu se opreşte aici, problemele care vor îngreuna demararea lucrărilor urmând să fie multe şi greu de rezolvat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii