Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 08 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendă de până la 3.300 de lei pentru șoferii care își reduc vizibilitatea la volan

ro

08 Oct, 2024 11:22 290 Marime text

Mașină de poliție, Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Începând din anul 2024, România va implementa noi sancțiuni prin Codul Rutier ce vizează șoferii care își limitează vizibilitatea la volan amplasând obiecte pe parbriz sau în interiorul vehiculului.

Astfel, șoferii care își aplică accesorii pe parbriz, afișe, reclame publicitare sau înscrisuri, vor primi o amendă de până la 3.300 de lei.

Această acțiune este clasificată ca o contravenție în clasa a IV-a de sancțiuni.

În funcție de gravitatea situației, amenzile aplicate de polițiști pentru reducerea vizibilității la volan pot fi cuprinse între 1.485 de lei și 3.300 de lei. 

De menționat este că, Poliția Rutieră va aplica sancțiuni doar în situațiile în care elementele amplasate pe parbriz, geamuri sau lunetă afectează în mod clar vizibilitatea ori funcționarea dispozitivelor de semnalizare și iluminare ale vehiculului.

Potrivit Legislației Rutiere în vigoane:

„Constituie contravenții și se sanctionează cu 9-20 puncte amendă următoarele fapte săvârșite de către persoane fizice:

36. aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasă ori citirea numărului de inmatriculare.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii