Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi la Constanța! Polițiștii, în acțiuni pe final de săptămână

ro

17 Jun, 2024 11:10 495 Marime text
foto: IPJ Constanța
Peste 240 de acțiuni ale polițiștilor s-au desfășurat în weekend, la Constanța. 

Aproximativ 1.050 de poliţişti din structurile operative au desfășurat activități pentru a preveni faptele antisociale şi au intervenit la 619 evenimente, dintre care 552 au fost sesizate de către cetăţeni prin 112.

Potrivit IPJ Constanța, în cadrul acțiunii Blocada, au fost organizate 73 de filtre rutiere pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic, fiind legitimate 1.628 de persoane și verificate 859 vehicule.



Oficial de la IPJ Constanța 

În weekend-ul care s-a încheiat, polițiștii au acționat cu efective mărite pentru a asigura ordinea și liniștea publică, siguranța în trafic și pentru a preveni consumul și traficul de substanțe interzise.

Astfel, aproximativ 1.050 de poliţişti din structurile operative au desfășurat activități pentru a preveni faptele antisociale şi au intervenit la 619 evenimente, dintre care 552 au fost sesizate de către cetăţeni prin 112.

Polițiștii au organizat, în sistem integrat cu jandarmii, 243 de acţiuni în județul Constanța, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea traficului şi consumului de substanțe interzise, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 926 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  aproximativ 750.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic.

Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 69 de șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi  pentru conducere sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula 27 de vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

În cadrul acțiunii Blocada, au fost organizate 73 de filtre rutiere pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic, fiind legitimate 1.628 de persoane și verificate 859 vehicule.

Totodată, 350 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 137 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive. 

În cadrul activităților desfășurate, au constatate 17 infracțiuni la regimul circulației rutiere, au fost depistate șapte persoane urmărite la nivel național și au fost dispuse 14 măsuri preventive.


Citește și:

Amenzi în Constanța! Acțiune a Poliției pentru siguranța rutieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii