ANAF scoate la licitație bunuri ale Actaeon Invest SA. Firma, în proces cu Consiliul Județean Constanța
ANAF scoate la licitație bunuri ale Actaeon Invest SA. Firma, în proces cu Consiliul Județean Constanța
22 Jan, 2024 14:51
ZIUA de Constanta
1577
Marime text
Direcția Generală de Finanțe Publice Constanța vinde mai multe imobile aparținând firme Actaeon Invest SA, prin licitație.
Conform anunțului ANAF, licitația are loc pe 31 ianuarie 2024, ora 13.30, la sediul de pe bulevardul Tomi snr, 312A, Constanța.
Este vorba de următoarele bunuri:
Pentru participarea la licitație, ofertanții depun, cu cel puțin o zi înainte de data licitației oferta de cumpărare și alte documente necesare, așa cum reiese din anunțul atașat în secțiunea „Documente”.
Firma Actaeon Invest SA are și un proces pe rolul instanței cu CJC. Reamintim că la dată recentă, dosarul care vizează contractul pentru modernizarea sediului Serviciului de Medicină Legală Constanța, deschis de compania Actaeon Invest SA, în contradictoriu cu UAT Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța, a fost amânat de judecătorii de la Tribunal. Următoarea înfățișare a fost stabilită pentru data de 2 aprilie 2024, de la ora 11.00.
Dosarul are indicativul 8192/118/2020* și se află în atenția completului CFond 11 al Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Daniela Călin. În cauză, compania Actaeon Invest, în calitate de reclamant, a dat în judecată Unitatea Teritorial Administrativă Județul Constanța și, respectiv, Consiliul Județean Constanța, fiind vorba despre „pretenții Achiziții publice / anulare act“.Cazul se află în atenția judecătorilor de la finele anului 2020, dar, până în prezent, nu a fost luată o primă decizie în proces.
Vă reamintim, în iunie 2019, Consiliul Județean Constanța a atribuit prin procedură simplificată servicii de proiectare (PT+DDE), servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție „Amenajări interioare/exterioare, consolidare si modernizare imobil D+P+1E - pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța din str. Ștefan cel Mare nr.133”. Valoarea totală a achiziției (fără TVA) a fost de 3.951.347,11 lei.
Brașovenii de la Actaeon Invest au pierdut în 2021 și contractul de reabilitare a clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, reziliat de Consiliul Județean Constanța în luna iunie, după ce, lucrările de reabilitare au fost stopate în faza de proiectare, din cauza deficiențelor dar și al refuzului câștigătorului licitației de a mai continua derularea proiectului. Societatea din Brașov a cerut Consiliului Județean o nouă evaluare financiară, însă administrația județeană a refuzat Consiliul Județean Constanța a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța o acțiune prin care solicită despăgubiri proiectantului și executantului lucrărilor de reabilitare a clădirii MINAC. Contractul are o valoare de 13 milioane de lei și era co-finanţat din Fonduri Structurale prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
Ulterior, Consiliul Județean Constanța a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța o acțiune prin care solicită despăgubiri proiectantului și executantului lucrărilor de reabilitare a clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie.
Despre Actaeon Invest SA
Potrivit termene.ro, Actaeon Invest SA a fost înființată în 2016, iar în 2018 și-a schimbat sediul social, din județul Brașov, în București.
Firma are sediul social în București, pe bulevardul Energeticienilor, nr. 9E și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
Acțiunile firmei sunt deținute de mai multe persoane fizice, grupate într-o Listă de acționari, iar administratorul societății este Cezar Iulian Vlădoianu, al cărui mandat este valabil până în 2026, acesta având puteri nelimitate.
În 2022, firma a declarat cinci angajați, profit peste 14.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 1,3 milioane de lei.
Potrivit termene.ro, Actaeon Invest SA figurează cu opt achiziții directe (Comuna Valu lui Traian și Universitatea Ovidius Constanța autorități contractante) și șase contracte publice (Comuna Tuzla, UM 02542 Focșani, Consiliul Județean Constanța și Compania Națională de Investiții printre autoritățile contractante).
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii