Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAT, surprins de declarațiile primarului Constanței, Vergil Chițac

ro

19 Sep, 2024 14:04 473 Marime text

Alin Burcea, Sursa foto: ANAT
 
Astăzi, 19 septembrie 2024 Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a emis un comunicat prin care își exprima profunda dezaprobare față de recentele afirmații ale domnului primar Vergil Chițac privind impactul turismului în județul Constanța.

Reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism  susțin că declarațiile primarului Virgil Chițac  nu doar că minimizează importanța turismului în economia locală, dar transmit un mesaj extrem de îngrijorător pentru toți cei implicați în acest sector vital.
 

”Am citit cu stupefacție declarațiile efemerului primar al Constanței. Acum ne este clar tuturor de ce a scăzut și scade Mamaia, de ce plajele sunt așa cum sunt, de ce nu avem parcări, de ce spațiul verde nu e verde și de ce Năvodari a luat turiștii hotelurilor din Mamaia. Este rușinos și dramatic în același timp”, declară Alin Burcea, președintele ANAT.

 Impactul pozitiv al turismului se resimte nu doar la nivel economic, ci și în diversificarea ofertei culturale și în creșterea vizibilității internaționale a regiunii.

Turismul reprezintă o componentă esențială pentru județul Constanța, generând anual zeci de mii de locuri de muncă directe și indirecte, susținând micile afaceri, stimulând infrastructura și atrăgând investiții considerabile. Să ignori toate acestea înseamnă să minimalizezi contribuția semnificativă a zecilor de mii de profesioniști din domeniu care își dedică eforturile pentru, a încheiat sursa citată.


Citește și:
ANAT solicită statului român să combată turismul „la negru”
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii