Animal International-România Nouă din cele 20 de vapoare cu animale blocate la Canalul Suez sunt pline cu animale din România
Animal International-România: Nouă din cele 20 de vapoare cu animale blocate la Canalul Suez sunt pline cu animale
27 Mar, 2021 19:12
ZIUA de Constanta
2202
Marime text
- Blocajul Canalului Suez este considerat ca fiind cea mai mare tragedie din istorie.
Organizaţia Animals International-România anunța astăzi, că nu mai puţin de 10 vapoare încărcate cu cel puţin 130.000 de animale vii sunt blocate în canalul Suez în drumul lor către ţări terţe din Orientul Mijlociu. Animalele riscă să moară de foame şi de sete.
Aceeași sursă mai anunță că nouă din cele 20 de nave sunt pline cu animale din România.
”Blocajul este cel mai mare din istorie şi a survenit marţi 23 martie în urma eşuării Ever Given, cel mai mare cargo din lume care măsoară 400 metri lungime, cântăreşte 220 mii tone şi a blocat canalul Suez pe întreaga sa lăţime. În ciuda eforturilor permanente ale autorităţilor egiptene, nava nu a putut fi mişcată şi nu se ştie când va fi remediată situaţia”, a transmis, sâmbătă, Animals International.
Directorul organizaţiei, Gabriel Păun, afirmă că situaţia riscă să devină „cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii”.
„Situaţia în Suez este critică şi riscă să devină cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii care implică animale vii. Dacă animalele rămân fără apă şi hrană atunci vor începe să se împingă unele în altele şi vor muri toate. A fost cazul celor 14.800 de oiţe din România de pe vaporul Trust 1 în drum spre Iordania acum câţiva ani. Toate au murit când nava a rămas fără apă de băut", a declarat Gabriel Păun, directorul UE al Animals International.
Cele 10 vapoare identificate de Animals International care au plecat din portul Midia încărcate cu animale cu destinaţii care includ traversarea canalului Suez sunt Sea Star Livestock, Dragon, Harmony Livestock, Lady Maria, Jersey, Al Farouk, Britta K, Lady Rasha, Mariona Star şi Taiba.
Organizaţia atrage atenţia că România este deja în vizorul Comisiei Europene care a constatat numeroase deficienţe în portul Midia.
„Tragedia de la Midia, din noiembrie 2019, când vaporul Queen Hind s-a răsturnat, omorând peste 14.500 de animale a traumatizat o lume întragă care a văzut imaginile ce nu fac cinste ţării noastre. Singura şansă să evităm o situaţie şi mai gravă este ca România să suspende imediat exportul cu animale vii, să cheme înapoi toate vapoarele cu animale care aşteaptă intrarea în Suez şi să înceapă cu această ocazie exportul de carne în loc de animale vii. Ar fi un comerţ care ar anula suferinţa inutilă a animalelor şi ar fi mai rentabil economic pentru România", a mai declarat Păun.
Sursa foto: Facebook/Animals International
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii