Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM Cum va fi vremea în Dobrogea în următoarele două săptămâni?

ro

14 Oct, 2024 14:22 156 Marime text
Sursa foto: Unsplash



 
  • Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza pe următoarele două săptămâni, în perioada 14-28 octombrie 2024, pentru regiunea Dobrogei.
 
Potrivit ANM. până în jurul datei de 18 octombrie, valorile termice diurne vor fi în scădere, de la o medie regională a acestora de 21 de grade, până spre 12 grade.
 
După această dată va urma o creștere ușoară a temperaturilor maxime, astfel că, până la finalul intervalului, prezenta estimare indică valori în jurul a 17 grade. Valorile termice nocturne vor fi în scădere de la o medie de 11 grade până spre 4 grade în data de 19 octombrie, apoi vor crește ușor și se vor situa în jurul a 8 grade până la finalul intervalului.
 
Ploi slabe și izolate sunt prognozate în data de 16 octombrie, iar în rest probabilitatea de ploaie va fi redusă, cu excepția perioadei 21 – 22 octombrie.
 
„Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor”, precizează ANM.
 
Citește și
Vreme de toamnă în următoarele două săptămâni în Dobrogea. Când sunt așteptate ploi la malul mării
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii