Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:29 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC a sancționat cu 50.000 lei ”McDonald’s din Gara de Nord” (FOTO)

ro

19 Oct, 2023 17:21 1304 Marime text

Sursa foto:ANPC



 
  • Funcționarea punctului de lucru a fost oprită temporar, pentru numeroase nereguli 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a sancționat neregulile constatate la un important operator economic, cu punct de lucru în Gara de Nord – restaurantul McDonald’s -, în cadrul unei acțiuni de control desfășurate în acest spațiu, în urma unei sesizări.
 

” Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie, în incinta restaurantului (a spațiului de servire), și nu vreau să îmi imaginez ce e în spate, în bucătărie. Un alt aspect etern dezolant la acest "restaurant" este baia”, se arăta în reclamația primită de la consumator.

 
Potrivit ANPC, pentru abaterile înregistrate în timpul verificărilor, comisarii au sancționat operatorul economic cu amenzi contravenționale în valoare de 50.000 lei.
 
Acestora li s-au adăugat măsurile complementare de oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, propunere de încetarea practicii comerciale incorecte.

Printre neregulile constatate, în timpul controlului au fost folosirea unui spațiu de depozitare cu frig/congelare supraaglomerat, condiții igienico-sanitare neconforme în spațiul de producție  și alte nereguli.
 
Iată care au fost acestea:

 
 
  • folosirea unui spațiu de depozitare cu frig/congelare supraaglomerat, astfel încât produsele depozitate în acest spatiu, nu se păstrează în stare  de congelare, fiind decongelate
  • condiții igienico-sanitare neconforme în spațiul de producție: pereți cu plăci de faianță lipsă
  • folosirea unui spațiu de frig cu strat de gheață grosier pe pereții interni și ușa de deschidere, cu acumulare de impurități macroscopice
  • folosirea unor preparate culinare congelate ambalate cu data durabilității minimale depășită
  • păstrarea sosurilor folosite pentru diferitele preparate culinare, la temperatura de 37 grade C, înregistrată în momentul controlului, față de maximum 4 grade C, temperature de păstrarea a acestora conform reglementărilor
  • folosirea unor practice comerciale incorecte: constatarea unor discrepanțe între cantitățile declarate pentru diferite produse/preparate, și cele nete
  • folosirea unor coridoare/spații insalubre pentru aprovizionare, cu pereți murdari, tavan cu exfolieri de vopsea, pânze de păianjen, paviment murdar cu depuneri masive de mizerie
  • depozitarea în același spațiu, a ambalajelor secundare de transport și a produselor de panificație congelate.  
 
 Citește și
Acțiune de control de amploare în Centrul Vechi din București! Mai mulți operatori economici sancționați (GALERIE FOTO)
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii