Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC Acțiuni de control. Gândaci și lipsă de autorizații de funcționare. Ce amenzi au aplicat comisarii și ce operatori economici au fost vizați (GALERIE FOTO)

ro

27 Jan, 2022 18:29 2326 Marime text
În data de 27.01.2022, comisari din cadrul CPCMB au efectuat un un număr de 3 acțiuni de control la operatorii economici: SC SEMILUNA PAN SRL cu punctul de licru in sos. Salaj nr. 249, MATTIPAN PROSPER S.R.L. cu punctul de lucru in str. Nedeleanu Ion nr. 1 și LE PAIN FINNO S.R.L., in baza adresei înregistrate la CPCMB cu nr. 1305/27.01.2022, unde au fost constatate urmatoarele abateri :


- navete cu strat gros de praf si faina, uzate, depreciate;
- drojdie depozitata fara respectarea regimului termic impus de producator;
- materie prima: preparate din carne si unt fara elemente de identificare si data limita de consum;
- tavi pentru coacere cu grad avansat de uzura, strat gros de arsura si grasime, rugina; 
- informarea la locul de comercializare asupra ingredientelor folosite in procesul de fabricație a produselor: folosire de specialitate prezentata ca branza si preparat cu aroma de gouda prezentat ca produs pe baza de grasimi vegetale: cascaval;
- lipsa Informării sau informarea incompleta a consumatorilor cu privire la ingredientele cu potential alergen;
- prezenta insecte vii (gândaci);




- lipsa elemente componente ale tavanului in spațiul de depozitare;
- prezenta șuruburi ruginite utilizate la îmbinarea panourilor de compartimentare, prezenta aglomerărilor de materie prima (făina) pe pardoseala;
- proceduri de igienizare in spațiul de producție, cu flexul avand atașat o perie de sarma;
- depozitare produse de panificație și materii prime direct pe paviment, precum și colectarea reziduurilor solide și a resturilor alimentare in saci de rafie sau hârtie, fata de recipiente etanșe cu capac, ușor igienizabile, așa cum este prevazut in OMS 976/1998; 
- utilizare bureți de sarma și ustensile de bucatarie neprofesionale și neigienizate corespunzător; 
- spații frigorifice și agregate total neigienizate, depreciate, cu urme de uzura și rugina; 
- mijloc de măsurare (cântar) fără verificare metrologica; 
- lipsa autorizații de funcționare (primărie, DSV).


Societatatile au fost sancționate contraventional contraventional cu amenzi in valoare de 35.000 și 1 Av, conform OG 21/92 r2, art. 7c lin 2, 7a lin 5, art. 11, art. 26(1) si a fost dispusa masura de oprire definitiva si retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiente, 148kg/ 835lei, transmite ANPC. 



Totodata s-a dispus măsura de oprire temporara a prestării serviciilor pana la remedierea deficientelor conform art. 55(2) lit. d din OG 21/1992 pentru societatea Mattipan Prosper S.R.L., precum și oprirea temporara pana la remedierea deficientelor a spațiilor de depozitare, conform art. 55(1) lit. d din OG 21/92 r2 pentru societatea Le Pain Finno.




ANPC continuă controalele în complexul Dragonul Roşu​


În data de 27.01.2022, comisari din cadrul CRPCR  Bucuresti-Ilfov au efectuat o actiune de control pentru a verifica respectarea prevederilor legale din domeniul legislatiei protectiei consumatorilor in complexul Dragonul Rosu.




În urma controlului efectuat la operatorul economic SC DA QUN IMPEX-importator, cu sediul in Bucuresti, Sos. Pantelimon, nr. 260, sector 2 si puncte de lucru in complexul Dragonul Rosu din loc. Dobroesti, jud. Ilfov,pavilionul 8, standurile 32-33 si depozitul E3, s-a constatat ca operatorul economic comercializeaza dispozitive electrice (pompe sumersibile pentru apa – diferite modele, invertoare – diferite modele), drujbe si diferite scule si unelte de uz casnic, in cantitate totala de 6385 buc, in valoare de 216190 lei, transmite ANPC.



 
S-a constatat ca dispozitivele electrice sunt comercializate fara respectarea prevederilor HG409/2016 iar celelalte scule si unelte de uz casnic erau comercializate fara respectarea prevederilor Legii 245/2004 privind securitatea generala a produselor si ale OG21/92.
 
Dintre deficientele constatate enumeram:
- lipsa traducere in limba romana a instructiunilor de utilizare
- lipsa denumire si adresa importator
- aplicare fara documente justificative pentru marcajul CE
- lipsa declaratie de conformitate UE
 
Pana la definitivarea actiunii de control s-a procedat la sigilarea depozitului si a standurilor firmei.





PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Sursa foto: ANPC 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii