Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC Amenzi record ale inspectorilor pe litoral, într-o singură zi. Două cluburi închise. Ce spune conducerea

ro

24 Jul, 2020 09:49 4202 Marime text
  • La Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, conducerea centrală a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, are loc o conferință de presă susținută de directorul general Paul Anghel și directorul adjunct ANPC, Valentina Veronica Mitran Piticu.

Ieri, 23 iulie, au fost aplicate opt amenzi în valoare de 68.000 lei și 10 avertismente pentru operatorii economici. Jumătate sunt invitați la comandament. Doi operatori economici - o alimentație publică și un operator de plajă - au avut oprită activitatea. În zona de sud au fost controlați 15 operatori economici și au fost date trei amenzi și două avertismente.

De asemenea, aseară a avut loc a acțiune în Mamaia, zona Cazino.

"Este vorba de o serie de indivizi care promiteau albume foto de tip modelling și erau luați bani. Este un fenomen de înșelare a consumatorului român, de părinte. Sunt păcăliți părinții că este posibil să ajungă copiii în lumea modelingului", a spus Paul Anghel.


Persoanele care se ocupa sunt găsiti pe alte firme față de cele cunoscute până în prezent.

În Costinesti au fost aplicate patru amenzi.

Totodată, două cluburi au fost închise în Mamaia. Potrivit surselor noastre, este vorba de Fratelli și Breeze. Valoarea amenzilor este următoarea: Fratelli - 20.000 lei, Ego - 20.000 lei și Breeze - 12.000 lei.

Unul dintre cluburi avea și o plaja în operare. Inclusiv accesul oamenilor pe plajă a fost restricționat, potrivit vicepreședintelui Valentina Veronica Mitran Piticu.

La cele două cluburi nu erau întrunite regulile de igienă și nici nu se respecta distanțarea socială.

Cele mai importante abateri întâlnite de comisarii ANPC, în timpul controlului sunt:

- comercializarea înghețatei cu data limită de consum depașită,
- comercializarea preparatelor culinare cu eticheta care indica data de preparare cu o zi sau două în urmă,
- comercializarea preparatelor culinare fără etichete cu elemente de identificare,
- utilizarea sosurilor producție proprie păstrate în recipienți reutilizați de băuturi răcoritoare,
- utilizarea bureților de sârmă,
- utilizarea unei camere de gheață complet neigienizată,
- lipsa de informare a consumatorilor cu privire la produse preparate care provin din produse decongelate.
- schimbarea termică a stării produselor față de cea indicată de producător
- utilizarea unor recipiente din plastic, email sau cuțite, fără destinație pentru alimentație publică

- utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare și ventilație ruginite, chedere deteriorate și cu urme de mucegai
- prezența tavanului cu fante decupate din care pot cădea diverse impurități în preparatele culinare
- lipsa coșurilor de gunoi cu acționare la picior
- lipsa graficului de temperatură pe frigidere și lipsa graficului de schimbare ulei la sistemele de gătit
- existența muștelor și lipsa dotării cu aparate împotriva insectelor
- utilizarea unui spațiu de vânzare și depozitare la bar complet neigienizat
- depozitarea băuturilor răcoritoare direct pe paviment
- utilizarea de topping pentru diverse sortimente de băuturi fără data deschiderii menționată pe etichetă și depozitate în razele soarelui
- închrierea șezlongurilor neigienizate și pătate
- lipsa afișării regulamentului de plajă la loc vizibil, scris cu caractere foarte mici, greu lizibil
- comercializarea preparatelor aflate în camera de frig si în frigiderul din interiorul bucătăriei fără elemente de identifcare și caracterizare
- utilizarea unor mese de lucru ruginite acoperite cu blat exfoliat și cu pereți laterali mucegăiți
- existența unei guri de aerisare a hotei de bucătărie neacoperită și a grilajului ventilatoarelor plin cu praf.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii