ANPC Vacanță cu probleme. Trei familii au avut nevoie de îngrijiri medicale după o masă la restaurant (FOTO)
ANPC: Vacanță cu probleme. Trei familii au avut nevoie de îngrijiri medicale după o masă la restaurant (FOTO)
23 Feb, 2025 17:28
ZIUA de Constanta
508
Marime text



În urma controalelor, restaurantul a fost închis temporar, iar proprietarii s-au ales cu amenzi usturătoare.
”În data de 23.02.2025, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita a fost sesizat printr-un apel telefonic de către IPJ Harghita cu privire la un incident petrecut într-un restaurant din judeţul Harghita.
Conform sesizării, trei familii din Bucureşti, însoţite de trei copii, au luat masa la Restaurantul Lobogo din Băile Homorod. Ulterior, pe drumul de întoarcere spre Bucureşti, copiii şi adulţii au început să se simtă rău, fiind nevoiţi să oprească într-o unitate spitalicească din judeţul Braşov (Rupea)”, a transmis ANPC, într-un comunicat de presă.
Preşedintele ANPC a trimis o echipă de control formată din comisari ai CJPC Harghita şi CJPC Braşov, pentru a verifica situaţia de la faţa locului. Controlul a fost efectuat cu prioritate în blocul alimentar al restaurantului în cauză.
Potrivit ANPC, în urma verificărilor, s-au constatat următoarele neconformităţi:
- Depozitarea necorespunzătoare a preparatelor culinare finite – Nu au fost respectate temperaturile de păstrare pentru anumite produse alimentare, precum piureul de cartofi, cartofii la cuptor, tocăniţa de văcuţă, mămăliga, gulaşul, clătitele şi prăjiturile, punându-se astfel în pericol siguranţa alimentară.
- Lipsa etichetelor cu elemente de identificare – Unele produse alimentare din unitate nu erau corect etichetate, fapt ce îngreuna verificarea trasabilităţii acestora. Printre produsele fără etichetare corespunzătoare s-au identificat şunca, ciolanul, carnea de vită, ceafa de porc şi păstrăvul.
- Utilizarea instrumentarului neprofesional – Au fost identificate deficienţe la echipamentele din bucătărie, inclusiv utilizarea cuţitelor cu nituri, care nu respectă normele de igienă şi siguranţă.
- Condiţii neigienice în blocul alimentar – S-au găsit coşuri de gunoi fără capac, ceea ce reprezenta un risc pentru menţinerea unui mediu igienic adecvat.
- Lipsa afişării informaţiilor obligatorii – Nu erau afişate informaţiile referitoare la substanţele cu potenţial alergen, conform reglementărilor în vigoare (Regulamentul 1169/2011), precum şi valorile nutriţionale ale produselor.
Sursa foto: ANPC
Citește și:
Știri Constanța: Nereguli mari la China Mall de pe strada Ștefan Cel Mare! Angajații au rupt sigiliile. S-a propus închiderea definitivă (VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii