Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANRE a autorizat un nou parc eolian în județul Constanța. Cine sunt investitorii?

ro

19 Oct, 2024 16:38 252 Marime text
  • Un proiect eolian de 50 MW care urmează să fie construit în județul Constanța a primit autorizație de înființare de la ANRE
  • Autorizaţia de înfiinţare a fost solicitată de societatea Eolenerg Project SRL pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala Electrică Eoliană (CEE) Săcele
  • Decizia a fost adoptată de Comitetul de Reglementare al ANRE în ultima sa ședință
  • Investiția este estimată la aproximativ 260 de milioane de lei
  • O parte din bani provin din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C6. Energie, Măsura de investiții I. 1 Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară
  • Investitorul, Eolenerg Project SRL a fost preluată de grupul Terravis și portughezii de la GreenVolt
  • Eolenerg Project SRL este deținută de Martinis Spyridon, Ion Denisa Marina, Greenvolt Power popland SP ZOO, Res Terranet Holding SRL
  • În 2023, societatea a raportat o cifră de afaceri de 0 lei, pierderi în valoare de 211.443 de lei, datorii în valoare de 3.474.498 de lei, cu un angajat

Un proiect eolian de 50 MW care urmează să fie construit în județul Constanța a primit autorizație de înființare de la ANRE.
Autorizaţia de înfiinţare a fost solicitată de societatea Eolenerg Project SRL pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala Electrică Eoliană (CEE) Săcele.
Decizia a fost adoptată de Comitetul de Reglementare al ANRE în ultima sa ședință.

Eolenerg Project SRL este contolată de de Res Terranet Holding SRL şi Greenvolt Power Wind Poland, cele două companii cumpărând compania anul trecut.
Tranzacția a fost avizată în 2023 și de Consiliul Concurenței.

Investiția este estimată la aproximativ 260 de milioane de lei.

O parte din bani provin din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C6. Energie, Măsura de investiții I. 1 Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară.

În primele faze, proiectul a fost dezvoltat în primele sale faze de Renovatio, și a obținut avizul tehnic de racordare de la Transelectrica încă din anul 2021.
Reamintim, Eolenerg Project SRL a lansat la începutul lunii iulie 2024, anunțul pentru achiziția de turbine eoliene cu lucrări de instalații în cadrul obiectivului de investiții ”Construire Centrală Electrică Săcele, județul Constanța”. Termenul limită pentru depunerea ofertelor era 31 iulie 2024.
 

Despre proiectul de la Săcele

Prin proiect se propune realizarea unei Centrale Electrice Eoliene în comuna Săcele, cu o capacitate instalată de 49,8 MW.
Obiectivul va fi amplasat pe terenul investitorului, pe care se va realiza o stație proprie 110/33 kV prin celula 110 kV noua, container de mt și unitate de transformare de 63 MVA 110/33 kV, conectată prin 4 LES 33 kV.

Energia produsă va fi evacută prin LEA 110 kV între Stația CEE Săcele – Stația 110/20 kV Sitorman, pe o lungime de circa 12 km.
Terenul luat în considerare pentru realizarea obiectivului este situat în U.A.T. Săcele, este identificat cu număr cadastral 109232, tarla 58, parcela A313/3, având o suprafață de 100.000 de metri pătrați.

Eolenerg Project SRL a fost preluată de grupul Terravis și portughezii de la GreenVolt

Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat, în august 2023, tranzacţia prin care Res Terranet Holding SRL şi Greenvolt Power Wind Poland sp z o.o. au preluat compania Eolenerg Project SRL, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței.

Reamintim că Eolenerg Project SRL a solicitat de la APM evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul care prevede o centrală electrică eoliană în comuna Săcele, județul Constanța.

Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului a avut loc în data de 26.03.2024.  
 

Despre Eolenerg Project SRL 

Înființată în anul 2019, firma are sediul social pe șoseaua Nordului, nr. 62D din București și se ocupă de producția de energie electrică.
 
Eolenerg Project SRL este deținută de Martinis Spyridon, Ion Denisa Marina, Greenvolt Power popland SP ZOO, Res Terranet Holding SRL.
 
În 2023, societatea a raportat o cifră de afaceri de 0 lei, pierderi în valoare de 211.443 de lei, datorii în valoare de 3.474.498 de lei, cu un angajat.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 

Citește și:

Dezbatere publică, la APM Constanța Eolenerg Project SRL va construi o centrală electrică eoliană în comuna Săcele

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii