Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANSVSA S-au deschis noi oportunități pentru exporturile de produse alimentare către China

ro

02 Jul, 2024 09:53 220 Marime text
Două protocoale semnate astăzi la Beijing vor face posibile exporturile de produse lactate și produse piscicole din România pentru piata chineză. 

O delegație din țara noastră se află între 30 iunie și 4 iulie în capitala Chinei pentru a extinde parteneriatul de cooperare economică între cele două state.

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Alexandru Bociu, a semnat Protocolul pentru produse lactate exportate din România în Republica Populară Chineză și Protocolul privind inspecția, carantina și cerințele sanitare produselor acvatice sălbatice destinate exportului din România în Republica Populară Chineză.

Anul acesta se marchează împlinirea a 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și a semnării Declarației Comune pentru stabilirea parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre cele două state.

Reamintim că, în perioada 21-22 aprilie, președintele ANSVSA, dl. Alexandru Bociu a primit o delegație din Republica Populară Chineză, formată din reprezentanți ai Administrației Generale a Vămilor, condusă de doamna Vice-ministru Lyu WEIHONG.
Vice-ministrul Lyu WEIHONG, pe parcursul vizitei sale în România, a avut discuții, pe lângă tema principală a cooperării dintre cele două state în domeniul vamal și pe marginea unor subiecte legate de procedurile sanitare și fitosanitare, respectiv a accesului pe piață al produselor agricole.

 În acest context, în data de 21 aprilie, președintele ANSVSA a însoțit delegația chineză într-o vizită la o fermă de bovine și o unitate de procesare a laptelui din județul Prahova.

Cu acest prilej, Alexandru Bociu a primit invitația, din partea doamnei Vice-ministru Lyu WEIHONG, de a vizita Administrația Generală a Vămilor de la Beijing și de a continua discuțiile.

Citește și

Amenzi de peste 400.000 de lei aplicate unor unități de alimentație publică de pe litoral. Ce nereguli au fost constatate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii