Anunț de ultimă oră! Când va fi finalizată tranzacția de vânzare a Telekom Mobile către Vodafone și Digi
Anunț de ultimă oră! Când va fi finalizată tranzacția de vânzare a Telekom Mobile către Vodafone și Digi'Din punct de vedere al concentrărilor economice, decizia mare în acest an va fi legată de dispariția Telekom. Deci, Telekom, care a cumpărat vechiul Romtelecom, vrea să iasă din România. Știți că încearcă de doi ani să iasă. Au venit la a treia încercare cu cumpărătorii Vodafone și Digi. Această operațiune are șanse mari să fie aprobată, dar trebuie să vedem cum o aprobăm. Adică, modul în care se împart activele lui Telekom între Digi și Vodafone, respectiv spectrul, rețele, clienți. Asta discută ei în momentul de față cu echipa noastră, cum se gândesc să facă această împărțire', a spus Chirițoiu.
El a precizat că interesul autorității este menținerea concurenței pe piață, dar și a calității bune a serviciilor care există în acest moment.
'Pe noi ce ne interesează? Să nu devină niciunul dintre ei, nici Vodafone, nici Digi, excesiv de puternic, ca să aibă influență prea puternică în piață. În același timp, acceptăm că liderul de piață e Orange și vrem să existe concurență, deci vrem ca Digi și Vodafone să fie suficient de puternici cât să concureze cu Orange-ul. Deci, vrem să fie puternici - nu vrem să fie nici prea puternici - și trebuie să vedem ce condiții le impunem. Lucrurile pe care le discutăm sunt legate de gradul lor de acoperire și de calitatea semnalului. Deci, România are servicii bune și ieftine în momentul de față pe piața de telecom, asta e una din poveștile noastre de succes și vrem să o păstrăm așa', a transmis șeful Consiliului Concurenței.
Potrivit acestuia, ideal ar fi fost să existe patru jucători pe piața de telecom, însă 'ne resemnăm'.
Agerpres.ro'Într-o lume ideală, am fi vrut să fie patru jucători. Bun, nu se poate să rămână patru. După doi ani de încercări ne resemnăm, ajungem la trei jucători, dar important, repet, e să rămână concurență în piață, ca să vedem în continuare prețuri scăzute. Și vrem să vedem o calitate bună a semnalului, inclusiv dezvoltarea serviciilor 5G pe măsură ce ele sunt necesare economic. Deci, asta o să discutăm cu ei: ce se întâmplă cu prețurile și cât de cât de bună va fi acoperirea și cât de bună va fi calitatea calitatea semnalului, cât de bună va fi viteza de descărcare. De asemenea, vrem să rămână posibilitatea, fie ea și teoretică, pentru intrarea altor jucători pe piață. Prevederi privind MVNO-urile (Mobile Virtual Network Operator, operator de telefonie mobilă care nu deține o infrastructură proprie de rețea - n. r.) există la licitația de 4G. Multe MVNO-uri n-am avut în România. Pe de altă parte, prețurile noastre sunt atât de mici, încât nu e atractiv să intre, dar important e să existe posibilitatea teoretică. Importantă este posibilitatea de intrare a unora noi, ca să țină o presiune pe prețuri. Desigur, Telekom de doi ani ne spune că se grăbește, că vrea să încheie operațiunea foarte repede. După doi ani de de grabă, acum, desigur, n-aș vrea să terminăm foarte repede, până în Paște. Undeva în primul semestru o să terminăm. Acum, dacă reușim până la Paște, cum și-ar dori ei, nu putem garanta', a adăugat acesta.
citește și:
Consiliul Concurenței, anunț de ultimă oră privind preluarea Telekom România de către Vodafone România
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp