Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:50 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important de la Minsterul Dezvoltării Ce se întâmplă cu proiectele România-Ucraina în domeniul culturii și turismului?

ro

09 Aug, 2023 15:22 897 Marime text




Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România-Ucraina a decis amânarea finanțării proiectelor cu valoarea mică din domeniul turismului și al culturii, din cauza situației curente din Ucraina. Fondurile alocate în program pentru finanțarea acestui domeniu vor face obiectului unui nou apel de proiecte, care va fi lansat ulterior.

Având în vedere situația curentă din zona acoperită de Programul Interreg NEXT România-Ucraina pe partea ucraineană (oblasturile Ivano-Frankivsk, Zakarpattya, Cernăuți, Odesa), cauzată de agresiunea Rusiei asupra țării vecine, derularea de proiecte cu valoare mică, ce vizează restaurarea monumentelor istorice, reabilitarea căilor de acces către acestea, precum și activitățile de promovare a turismului în această zonă, nu va putea fi susținută.

Fondurile alocate acestui domeniu vor face obiectul unui nou apel de proiecte, care va fi lansat ulterior, în funcție de evoluția situației din Ucraina.

Întrucât Ghidul solicitantului pentru proiecte cu valoare mică se află în consultare publică la www.ro-ua.net până la data de 31 august a.c., cei interesați să deruleze proiecte de cooperare sunt rugați să acceseze documentul fără a lua în calcul informațiile care vizează Prioritatea 2 – Dezvoltare socială transfrontalieră, obiectivul specific Creșterea rolului culturii și al turismului durabil în dezvoltarea economică, incluziunea sociale și inovarea socială.

Programul Interreg NEXT România-Ucraina are un buget de 54 milioane de euro, fonduri nerambursabile, la care se va adăuga contribuția națională. Vor putea primi finanțare proiecte care aduc beneficii comunităților de la frontieră, din județele Satu Mare, Maramureș, Botoșani, Suceava și Tulcea (România) și din oblasturile Ivano-Frankivsk, Zakarpattya, Cernăuți, Odesa (Ucraina). Domeniile vizate de acest program sunt: sănătatea, educația, turismul și cultura, adaptarea la schimbările climatice și managementul frontierei.

Din Comitetul de Monitorizare, structură decizională pentru programul de cooperare, fac parte autorități publice centrale și locale din cele două state participante și organizații neguvernamentale active în domeniile vizate de program.

 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii