Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 29 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aparate ce nu trebuie conectate împreună. Risc de incendiu!

ro

29 Sep, 2024 08:44 286 Marime text
Sursa foto: Pixabay






 
  • Este un obicei pe care mulți dintre noi îl facem fără să îi acordăm prea multă atenție, dar care poate avea consecințe grave: conectarea mai multor electrocasnice la același ștecher. Dacă nu suntem atenți, acest lucru poate duce chiar la un incendiu!

Din diverse motive, ajungem adesea să folosim prelungitoare și prize multiple pentru a conecta mai multe electrocasnice sau dispozitive. De cele mai multe ori, ne gândim doar dacă lungimea cablurilor este suficientă, fără a lua în considerare riscurile reale. Însă, trebuie să fim conștienți că anumite aparate electrice consumă mai mult curent decât pot suporta prizele, ceea ce poate cauza scurtcircuite și, în cazuri extreme, incendii, conform știripesurse.ro

Cu numărul tot mai mare de electrocasnice din locuințele moderne, prizele multiple au devenit foarte populare. Cu toate acestea, trebuie să fim precauți când le utilizăm. Aparatele care nu ar trebui niciodată conectate la aceeași priză sau prelungitor includ: cuptoare cu microunde, frigidere, aspiratoare, fier de călcat, aer condiționat, aparate de cafea și calorifere electrice. Aceste dispozitive consumă mult curent și pot suprasolicita circuitele electrice.

Dacă conectăm mai multe aparate de mare consum la același ștecher, riscul de supraîncălzire a firelor crește considerabil. Această supraîncălzire poate duce la scurtcircuite și poate provoca incendii. Este esențial să acordăm atenție acestor detalii pentru a evita posibilele dezastre în locuință.
 
 
 
Citește și
Incendiu în Medgidia. Pompierii intervin rapid pe strada Vasile Lupu
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii