Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 03 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apele Române S-a intervenit în Venus, Cap Aurora și Vama Veche, județul Constanța, pentru refacerea plajelor afectate de ploile torențiale (VIDEO)

ro

03 Sep, 2024 20:23 190 Marime text
Sursa foto: Captură video/ facebook/ Apele Române




Astăzi, 3 septembrie 2024, echipele Apele Române Dobrogea Litoral au intervenit în zona Cordon Venus-Saturn și Cap Aurora, iar în această seară, intervin în Vama Veche cu utilaje terasiere cu trailer.

Intervențiile vor fi finalizate în cursul zilei de joi la Amzacea unde se va acționa de asemenea mecanizat, potrivit unui anunț al Apelor Române pe pagina de Facebook.
 
„Astfel, plajele puternic ravenate sunt refăcute în stațiunile Saturn, Venus și Vama Veche.  Până la această oră, s-a intervenit în Valu lui Traian, Eforie Nord, Techirghiol, Tuzla, Constanța și s-a acordat sprijin în toate zonele unde a fost necesar”, se arată în anunțul Apele Române.
 
„Facem precizarea că responsabilitatea colectării apelor pluviale și dirijarea acestora spre mare aparține în exclusivitate autorităților publice locale și județene, după caz operatorilor de apă”, mai adaugă sursa.
 
În același timp, cantitățile istorice de precipitații, cu probabilitate de revenire de o dată la 200 de ani, a făcut dificilă intervenția, pagubele generate de astfel de evenimente (cu cod roșu) neputând fi evitate, ci doar pe cât posibil limitate, menționează reprezentanții Apelor Române.
 
Conform sursei, este imperios necesar să se înceapă investirea masivă în realizarea sistemelor de colectare a apelor pluviale.
 
„Este nevoie de extinderea sistemelor de canalizare și o mai bună sistematizare urbanistică, inclusiv a infrastructurii de acces”, punctează aceștia.

Sursa video: Facebook/ Apele Române
 
 



Citește și
În județul ConstanțaPoveste frumoasă de ajutor din partea salvatorilor. Locuitorii din Amzacea au primit alimente și haine (Galerie FOTO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii