APM Constanța „Nu este necesară evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul de restaurare a Grindul Lupilor”
APM Constanța: „Nu este necesară evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul de restaurare a Grindul
17 Dec, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
1734
Marime text
- Se are în vedere restaurarea centrului de monitorizare ornitologică Grindul Lupilor
- Se află în subordinea Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării Tulcea
- APM Constanța a decis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare privind un proiect al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării Tulcea.
APM a decis că „nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul „Restaurare a centrului de monitorizare ornitologică Grindul Lupilor și diversificarea utilității acestuia”, amplasat în comuna Mihai Viteazu, satul Sinoe, număr cadastral 101856, județul Constanța. Titular al proiectului este Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării Tulcea, cu sediul în municipiul Tulcea, str. Portului nr. 34, județul Tulcea.
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța din Constanța, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, între orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
Amintim că în decembrie anul trecut, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța solicitarea acordului de mediu pentru restaurarea Centrului de Monitorizare Ornitologică Grindul Lupilor și diversificarea utilității acestuia.
La începutul lui 2019, o parte din imobilul Grindul Lupilor a trecut din administrarea ARBDD la MApN.
Amintim că în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 35 din data de 14 ianuarie 2019, a fost publicată legea privind transmiterea unei părţi din imobilul Grindul Lupilor, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, aflată în subordinea Ministerului Mediului, în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.
Astfel, prin derogare de la dispoziţiile art. 10 alin. (1) din Legea nr. 82 din 1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, cu modificările şi completările ulterioare, se aprobă transmiterea unei părţi din imobilul Grindul Lupilor, aflat în domeniul public al statului, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta lege, din administrarea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, aflată în subordinea Ministerului Mediului, în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.
După preluare, partea de imobil transmisă se utilizează de către MApN pentru realizarea unor construcţii noi şi amenajări ale terenului, în vederea relocării Farului de aterizare Gura Portiţei. Imobilul este situat în judeţul Constanţa, pe raza localităţii Mihai Viteazu, suprafaţa terenului relocat fiind de 0,21 ha, cu o valoare contabilă de 1.470 de lei. Valoarea de inventar totală a bunului din care se transmite partea de imobil care face obiectul transmiterii este de 14.525.000 de lei, astfel, valoarea totală este de 14.523.530 de lei.
Grindul Lupilor se află între lacurile Razim şi Sinoe şi are o vegetaţie specifică solurilor nisipoase. Datorită înălţimii reduse şi condiţiilor favorabile, zona este importantă pentru producerea naturală a peştilor şi pentru iernarea păsărilor, reprezentând un important refugiu de cuibărit şi hrană.
Citește și:
Centrul de monitorizare ornitologică Grindul Lupilor va fi restaurat. Documentație, depusă la APM Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii