Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

APM Constanța și-a dat acordul Celco SA amenajează o stație de exploatare a calcarului

ro

29 Aug, 2016 00:00 4077 Marime text

 
Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a emis o reglementare privind proiectul “Dezvoltarea exploatării de calcar cariera Tașaul - stație concasare - sortare calcar”, depus de societatea Celco SA, proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Comisiei de Analiză Tehnică din data de 26 august.
 
Terenul pe care este amplasat obiectivul de investiții se află pe teritoriul administrativ al comunei constănțene Mihail Kogălniceanu. Pe de altă parte, terenul ce urmează a fi ocupat de viitoarea stație de sortare și concasare a calcarului se află în proprietatea privată a Consiliului Local (CL) Corbu, pentru care s-a realizat un contract de asociere între CL Corbu și Celco SA.
 
Mai exact, proiectul prevede montarea unei instalații tehnologice, denumită “stație de concasare și sortare”, pentru piatra de calcar. Viitoarea stație ar urma să fie amplasată pe o platformă din macadam, groasă de 10 cm, cu un strat de bază de piatră. Necesitatea proiectului este dată de scopul economic al societății Celco SA, care dorește obținerea unor noi sorturi de calcar, pe care le va folosi ca materie primă în cadrul fabricii de var deținute de companie, fabrică ce se află la cinci kilometri distanță de carieră, conform datelor din memoriul de prezentare a proiectului depus la APM Constanța.
 
Noua instalație de concasare pentru piatra de calcar va sfărâma piatra dislocată în bucăți mari prin explozie și va genera sorturi de calcar cu dimensiuni cuprinse între zero și 40 mm, respectiv 40 și 80 mm. În prezent, calcarul este adus în stație în granulație de 0-600 mm.
 
Noua instalație va fi alimentată cu energie electrică de la rețeaua existentă în zonă. Angajații vor putea folosi apa îmbuteliată asigurată de către proprietarii firmei care solicită acordul de mediu de la APM Constanța, firmă care va amplasa și câteva toalete ecologice destinate lucrătorilor.
 
De menționat că în zonă se află lacul Tașaul, considerat o arie naturală protejată, lac inclus în rețeaua ecologică Natura 2000.
 
Pe perioada lucrărilor de implementare a viitoarei stații de obținere a mai multor tipuri de calcar vor fi amplasate, pe terenul mai sus menționat, containere metalice, o platformă pentru parcarea auto și o toaletă ecologică.

Registrul Comerțului, despre Celco SA

Societatea Celco SA a fost înființată în anul 1991 și are sediul social în municipiul Constanța, Șoseaua Industrială. Firma are ca obiect de activitate fabricarea produselor din beton pentru construcții. Acționarii societății sunt: Complex Condor SA, cu sediul în județul Constanța, cu o cotă de participare de 13,44%, Niculae Dușu, născut în luna august a anului 1955, în comuna constănțeană Cogealac, cu o cotă de participare de 41,74%, și Ion Dușu, născut în luna ianuarie a anului 1958, tot în comuna Cogealac din județul Constanța, cu o cotă de participare de 41,74%. Din structura acționariatului face parte și o listă de acționari, cu o cotă de participare de 3,07%. Directorul general al societății este Ion Secăreanu, directorul economic este Cristina Julieta Negrișan, administratori sunt Niculae și Ion Dușu, dar și Dumitru Carapiti, toți trei fiind membri în Consiliul de Administrație al companiei, conform datelor de la Registrul Comerțului disponibile la 28 august 2016.

 
Societatea a avut anul trecut o cifră de afaceri de 100.107.475 de lei și datorii totale de 6.828.208 lei. În același an, societatea a avut venituri totale de 109.780.130 de lei și cheltuieli totale de 93.804.407 lei. În 2015, a avut un număr de 277 de angajați, cu zece mai mulți decât anul trecut. Anul trecut, Celco SA a adus un profit acționarilor de 15.975.723 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii