Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 05 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

APM Constanța va emite acord de mediu Trup de pădure, înființat în UAT Tortoman de Palasca Iani Întreprindere Individuală

ro

05 Aug, 2024 09:56 209 Marime text
Trup de padure. Sursa foto - google.maps
  • Proiectul „Înființare trup de pădure în comuna Tortoman, județul Constanța” a fost depus la APM Constanța de Palasca Iani Întreprindere Individuală.
  • Pădurea va fi înființată în UAT Tortoman, parcela 338/6/2/2, parcela 338/6/2/1.
 
Palasca Iani Întreprindere Individuală va amenaja un trup de pădure  în comuna Tortoman, județul Constanța. În acest sens, a solicitat de la APM Constanța acord de mediu pentru proiectul care prevere înființarea unui trup de pădure în comuna Tortoman.
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Înființare trup de pădure în comuna Tortoman, județul Constanța”, propus a fi amplasat în județul Constanța, UAT Tortoman, parcela 338/6/2/2, parcela 338/6/2/1.
 
Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța: municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23 și la sediul titularului Palasca Iani Întreprindere Individuală din județul Constanța, sat Tariverde, comuna Cogealac, strada Răsăritului, nr.134, în zilele de luni-vineri, între orele 9.00 – 13.00.
 
Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța.


Proiectul de împădurire, realizat în cadrul PNRR
 
 
Proiectul de împădurire se realizează în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 2: Păduri și Protecția Biodiversității Investiția. Campania Națională de Împădurire și Reîmpădurire, inclusiv păduri urbane – Schemă de ajutor de stat Subvenția I.1.A „Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri“.
 
La sfârșitul lunii noiembrie 2022, Ministerul Mediului a lansat campania națională de împădurire cu fonduri din PNRR, care avea un buget de 730 milioane de euro și viza realizarea a 56.000 ha de noi păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice până în anul 2026.

Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri” vizează înființarea de trupuri de pădure, cu suprafața minimă de 0,5 ha și perdele forestiere de protecție, cu suprafața minimă de 0,1 ha. Beneficiarii acestei scheme pot fi deținătorii publici sau privați de teren pretabil pentru împădurire, precum și formele asociative ale acestora.
 
În funcție de tipul de plantație, proprietarii de terenuri pot primi sume diferite pentru înființarea noilor plantații. Terenul pretabil pentru împădurire reprezintă suprafața de teren agricol din categoriile de folosință teren arabil, pajiști permanente și culturi permanente și care poate fi împădurită conform proiectului tehnic întocmit special în acest scop.

   

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. De asemeena, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și infirmații de pe termene.ro
 
Citește și:

 
 
APM Constanța, aviz pozitiv: O pădure va fi înființată în extravilanul comunei Dumbrăveni de o persoană fizică
 
APM Constanța, răspuns pozitiv: O persoană fizică va înființa o pădure în extravilanul comunei Cogealac cu bani din PNRR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii