Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 17 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 1.000 de pompieri din 27 de unități subordonate IGSU au fost dislocați în sprijinul salvatorilor de la ISU Galați

ro

17 Sep, 2024 09:37 174 Marime text
Sursa foto: IGSU
 
  • În urma efectelor fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în județul Galați, inspectorul general al IGSU a dispus, în cursul zilei de ieri, suplimentarea resurselor din această zonă cu efective și mijloace tehnice din alte județe, neafectate de fenomenele meteo.
     
În urma efectelor fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în județul Galați, inspectorul general al IGSU a dispus, în cursul zilei de ieri, suplimentarea resurselor din această zonă cu efective și mijloace tehnice din alte județe, neafectate de fenomenele meteo, transmite un comunicat din partea ISU Tulcea.

Astfel, în sprijinul colegilor de la ISU Galați, au ajuns, în această dimineață, 960 de pompieri din cadrul a 24 de inspectorate județene pentru situații de urgență (BC, NT, SV, BT, VN, HR, MS, CV, BV, TL, CT, BR, BZ, IL, CL, PH, DB, AG, OT, IS, TR, VL, DJ, BR), ISU București-Ilfov, Școala Boldești, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență.

Totodată, în zona afectată, au fost dislocate, de la nivelul acelorași unități IGSU, 80 de mijloace tehnice: 1 Volă, 19 camioane de intervenție, 43 de microbuze, 9 buldoexcavatoare, 6 autospeciale de primă intervenție și comandă și 2 autocare.

Personalul dislocat în județul Galați este pregătit pentru efectuarea misiunii pentru o perioadă de minim trei zile.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează constant situația operativă pentru a asigura implementarea măsurilor necesare gestionării eficiente a situațiilor întâlnite în zona afectată.

Din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea, în județul Galați au plecat în misiune de sprijin a locuitorilor afectați de efectele hidrometeorologice un număr de 60 de subofițeri și doi ofițeri cu tehnică și mijloace de intervenție specifică acestor misiuni.

„Facem mențiunea că ISU Tulcea a acordat sprijin colegilor ISU Galați încă din primele ore de la manifestările meteorologice severe cu echipaje din cadrul Secției de Pompieri Măcin și a Detașamentului de Pompieri Tulcea”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
UPDATE: Incendiu la un autoturism în Eforie Nord. Intervin pompierii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii