Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:35 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 70.000.000 de lei investiţi Proiectul „Promenada Turistică Mamaia“ a ajuns la finalul lucrărilor (galerie foto)

ro

30 Jul, 2015 00:00 3072 Marime text
Proiectul „Promenada Turistică Mamaia“ a ajuns la finalul lucrărilor. În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri, echipa de proiect, formată din manager de proiect Viorica Ani Merlă, consilier implementare şi proceduri Mihaela Stan, consilier financiar Georgeta Gheorghe, responsabil promovare Noni Adrian Niculae Stângă, consilier tehnic - investiţii Răzvan Mălin Tudoran, consilier juridic Irina Pînzariu, consilier achiziţii Ghiulnihal Mutalâp, consilier urbanism Mariana Munteanu şi responsabil tehnic Nicoleta Florescu, a prezentat rezultatele şi planurile de viitor.
 
Obiectivul general al proiectului „Promenada Turistică Mamaia“ îl reprezintă dezvoltarea şi promovarea turismului în Polul de Creştere Constanţa prin reabilitarea infrastructurii publice urbane din staţiunea Mamaia în vederea stimulării creşterii economice locale şi regionale şi creării de noi locuri de muncă, în contextul protejării mediului înconjurător şi asigurării dezvoltării durabile.
 
Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă modernizarea şi reamenajarea promenadei turistice din municipiul Constanţa - Sat Vacanţă (zona cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi bulevardul Mamaia) şi staţiunea Mamaia (zona cuprinsă între Piaţeta Perla / hotel Malibu şi complex hotelier Bicaz).
 
Valoarea proiectului a fost de 68.685.880,49 de lei, din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 48.317.628,50 de lei, contribuţia Guvernului României, de 8.702.103,50 de lei, iar contribuţia beneficiarului, de 8.683.587,84 de lei.
 
Proiectul a început în data de 18 august 2012, iar data de finalizare este 17 august 2015. Organismul intermediar este reprezentat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.
 
„Pe acest tronson ni s-a solicitat să oferim un număr cât mai mare de locuri de parcare, deoarece, în această zonă, staţiunea este deficitară la acest capitol şi nu ne vine să credem că am reuşit acest lucru. Sunt peste 1.200 de locuri de parcare faţă de cele 550 câte erau iniţial. Acest lucru a fost realizat fără a diminua spaţiile pietonale sau verzi. S-a făcut o resistematizare corectă la normele actuale“, a declarat proiectantul Adrian Dinu.
 
„Din ce în ce mai mulţi turişti vin la mare în weekend. Noi nu ne mai dorim să avem turişti de weekend, ci să fie turismul aşa cum era odată, dacă ne va înţelege şi Ministerul Educaţiei şi va da vacanţă atunci, şi trebuie să o dea, să vină părinţii cu copiii şi să profităm şi de capetele de sezon. Garanţia e de cinci ani pentru lucrări şi se va interveni de către constructor dacă, din vina manoperei sau a materialului, se constată, de o comisie, că sunt anumite deficienţe. O să încercăm să facem nişte pliante, nişte discuţii, prin voluntari, în timpul sezonului estival, pentru a reglementa acest tip de circulaţie“, a precizat Viorica Ani Merlă, manager de proiect.
 
Ordinul de începere a lucrărilor aferente promenadei turistice a fost emis pe 30 noiembrie 2013. În cadrul proiectului, pentru drumuri au fost alocaţi 14.943.603,83 de lei fără TVA, în vreme ce pentru „amenajare piaţă, promenadă piaţă“ au fost disponibili 9.052.037,38 de lei fără TVA. Pentru mobilierul urban şi peisagistic au fost alocaţi 1.616.034,12 lei fără TVA, în vreme ce pentru reţelele electrice - 5.643.434,98 de lei fără TVA. Nu mai puţin important, valoarea reţelelor hidro-edilitare s-a ridicat la 12.335.106,17 lei fără TVA, iar cea a organizării de şantier, la 672.278,64 de lei fără TVA.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii